Hamburg'da 'Rojava' paneli

Hamburg'da Rojava'ya ilişkin düzenlenen panelde, dünya devrimcilerinin hayalinin Rojava'da gerçekleştiğine dikkat çekildi.

Hamburg'da 'Rojava'da savaş mı, barış mı" adı altında bir panel düzenlendi. Altona Belediyesi'nde düzenlenen panel, Kürt-Alman Dostluk Komitesi ve Hamburg Civaka Azad tarafından organize edildi.

KAPLAN: AKP KÜRTLERE DÜŞMAN HUKUKU UYGULUYOR

Panele eski HDP Milletvekili Hasip Kaplan, Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir ve Prof. Peter Ott konuşmacı olarak katıldı. Moderatörlüğünü Robert Jarowoy´un yaptığı panelde konuşan Kaplan, "AKP hükümeti Kürtlere karşı düşmanlık hukukunu uyguluyor. Tecridin ardında bu var. Yasalar tarafından belirlenmiş haklar Sayın Öcalan'a uygulansaydı, kimse açlık grevine girmez, canına kıymazdı" dedi. Kaplan, ölümlerden AKP'nin sorumlu olduğuna dikkat çekti.

ÖZDEMİR: ALMAN HÜKÜMETİ HAREKETE GEÇMELİ

Özdemir ise Hamburg'dan DAİŞ'e 76 kişinin katıldığını, savaş suçu işlemiş bu kişilerin kendi ülkelerinde yargılanmaları gerektiğini ancak devletin bu konuda isteksiz olduğunu söyledi. Özdemir, Alman hükümetinin bu konuda ivedilikle harekete geçmesini istedi.

OTT: DEVRİMCİLERİN HAYALİ ROJAVA'DA GERÇEK OLDU

Prof. Ott da Rojava'ya yaptığı ziyarete ve görkemli devrime değindi. Ott, "Birçok dünya devrimcisinin hayal ettiğini Kürtler Rojava'da gerçekleştiriyor" dedi.

Panelde ARTE televizyonu tarafından çekilen Rojava Devrimi belgeseli de gösterildi.