"Halepçe, Qamişlo ve Gazi katliamları Efrîn’le devam ediyor"

Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E), Halepçe, Qamişlo ve Gazi katliamlarının yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada bu katliam politikasının Efrîn’de sürdüğünü kaydetti.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E, “1988’de diktatör Saddam’ın Halepçe’de Kürtlere karşı kimyasal silah kullandığı, ‘Kanlı Cuma’dır Halepçe Katliamı, 12 Mart 1995 tarihinde Alevi halkının yoğun yaşadığı gazi Mahallesinde kahvehanedeki günahsız sivillere yapılan silahlı saldırı-katliam, 12 Mart 2004 tarihinde Qamişlo kentinde gerçekleştirilen katliam Efrin’le devam ediyor” dedi.

KCDK-E, Halepçe’de, Qamişlo ve Gazi’de yaşananların insanlığın bittiği, hukukun ayaklar altına alındığı ve sömürgeci devletlerin dünyanın gözü önünde Kürt halkına karşı geliştirdiği katliamlar olduğunu kaydetti.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Evrensel hukuk kurallarının dünyanın gözü önünde ayaklar altına alındığı bu katliamlar bugün Efrin’de bir jenositle devam ettiriliyor. Bu katliamların ortak yanı Kürdistanı sömürgeleştiren egemenlerin Kürt düşmanı politikaları ve katliamlarla halkımızı yok etme planlarıdır. Kürdistan’ın sömürgeleştirilmesinde, katliam ve zulüm politikaların uygulanmasında Kürdistanı parçalayanların sorumlulukları dün olduğu gibi bugünde devam etmektedir.

Tüm bu katliamlar yetmiyormuş gibi, dünyanın gözü önünde Efrin halkı büyük bir katliam ve jenositle karşı karşıyadır. Üstelikte tüm dünyanın ve insanlığın gözü önünde. İnsanlık hafızası, Halepçe, Kamışlı, ve Gazi katliamlarını unutmadan yeniden hatırlamak zorunda ve bugün Efrin halkının karşı karşıya kaldığı jenositti görmeli ve durdurmalıdır.

Başta Rusya desteği olmak üzere, Avrupa, Amerika ve uluslararası kurumların sessizliğinden güç alan işgalci Türk devleti ve bölge sömürgeciliğine karşı mücadele için hafızamızı tazelememiz katliamları tekrar tekrar kınamamız gerekmektedir.

Efrin, içinden geçtiğimiz şu karanlık günlerde insanlığın onurunu taşıyor. Efrin halkı katledilirse insanlık katledilecektir, Efrin jenositti gerçekleşirse insanlık kıyıma uğrayacaktır, demokrasi ve insan hakları kaybedecektir.

Bu katliamlar bize göstermektedir ki Kürdistan halkının birliği ve direnişi ancak bu katliam ve soykırım politikalarını durdurabilir. Bundan dolayı Efrin’i sahiplenmek ve direnişi yükseltmek her Kürdistanlının onur ve yurtseverlik sorumluluğu olmaktadır.

KCDK-E olarak Halepçe, Kamışlı, ve Gazi katliamlarının bir kez daha kınıyor, işgale ve zulme karşı direnen Efrin halkının direnişini büyük sahiplenmeye ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.”