Gençlik örgütleri öncülüğünde tecride karşı eylemler-YENİLENDİ

Gençlik örgütleri Berlin, Freiburg ve Marsilya’da yaptıkları eylemle, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto etti: “22 aylık ağır tecridin insani hiçbir yanı yoktur. Sessiz kalan herkes suçludur” diye vurguladı.

Avrupa’daki Kürt gençlik örgütleri Jinên Ciwan ên Tekoşer (TekoJIN) ve Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) öncülüğünde Almanya’nın Berlin ve Freiburg kentleri ile Fransa’nın Marsilya ve İsviçre'nin Zürih kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto etmek amacıyla eylemler gerçekleştirildi.

BERLİN

TekoJIN ve TCŞ üyeleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecride dikkat çekmek için Berlin Humboldt Üniversitesi’nde bir eylem düzenledi.
Sınıflara girerek Abdullah Öcalan’ın hayatını ve mevcut durumunu anlatan broşürler dağıtan gençler, aynı minvalde öğrencileri bilgilendiren bir konuşma gerçekleştirdi.

Gençler, şunları aktardı: “Önderlik uluslararası bir komplo ile hapsedildi ve 24 yıldır İmralı cezaevinde tutuklu bulunuyor. Türk devleti, onu unutmamız ve mücadelemizden vazgeçmemiz için Önderliğimizi toplumdan soyutlamak istiyor. Ancak biz gençler, özellikle de genç kadınlar buna karşı direniyoruz. Bu baskıyı kabul etmiyoruz ve Türk devletinin faşizmine karşı mücadele ediyoruz. Önderlik fiziksel olarak özgür olana kadar onun düşüncelerini yayacağız. Biz devrimci gençler ve devrimci genç kadınlar, tüm gençleri Önder Apo’nun özgür düşüncelerini ortaya koyduğu metinlerini okumaya ve doğru yolu bulmaya çağırıyoruz.”
Gençlerin eylemi “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kurdistan’a barış” ve “Jin jiyan azadî” sloganlarıyla sona erdi.

FREIBURG

Gençler, Freiburg’un Alten Synagoge meydanında düzenledikleri sivil itaatsizlik eylemiyle de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto etti.

Sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe” sloganları atan gençler, burada bir açıklama yaptı. “Önder Apo’nun özgürlüğü, Kürt halkının özgürlüğüdür. 22 aylık ağır tecridin insani hiçbir yanı yoktur. Sessiz kalan herkes suçludur” vurgusunun yapıldığı açıklamada, gençliğin, kendisinden haber alana kadar alanlarda olacağı belirtildi.

MARSİLYA

TCŞ, Marsilya’daki La Rose metrosunda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi kırmak ve Türk devlet faşizmini teşhir etmek amacıyla eylem yaptı.
Abdullah Öcalan’ın “Özgürlük kazanacaktır” sözünün 11 farklı dilde yazılmış pankartının yanı sıra fotoğraflarını taşıyan gençler, bildiri okuyup dağıtırken her Çarşamba günü Marsilya’nın farklı noktalarında Türk devlet faşizmini teşhir etmek ve tecridi kırmak amacıyla alanlarda olacağını vurguladı.

ZÜRİH

Jinên Ciwan ên Têkoşer ve Tevgera Ciwanên Şoreşger üyeleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecride dikkat çekmek için İsviçre’nin Zürih kentinde bulunan üniversitenin hukuk bölümündeki kütüphanede eylem gerçekleştirdi.

 Gençler ilkin kütüphanede bulunan kitap raflarına “Abdullah Öcalan kimdir ve neden Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü sağlanmalıdır?” başlıklı bildiriler bıraktı, ardından Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının üzerinde bulunduğu flamalar ve pankartlar açtı. 

 “Bijî Serok Apo” ve “Es Lebe Öcalan” sloganları ile kütüphanede bulunan gençlerin dikkatini çeken gençler, tecritle ilgili yaptıkları konuşmayla öğrencileri bilgilendirdi.