Galler ve Kanada'da Öcalan'a özgürlük istendi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlığı ve güvenliğine dair endişelerin artması üzerine, Kürtler Galler ve Kanada'da da eylemde.

CARDIFF

Galler'in ulusal partisi olan Plaid Cymru'nun her yıl düzenlenen konferansına, bu yıl Kürt gençleri de katıldı. Gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride dikkat çekti. Plaid Cymru Parti Başkanı Leanne Wood, Westminster Britanya Parlamentosu'nda Galler'i temsil eden milletvekillerden Hywell Williams başta olmak üzere çok sayıda parti yetkilisi, Öcalan'ın durumu hakkında bilgilendirildi. Konuyu yakından takip edeceklerini söyleyen partililer, önümüzdeki süreçte Kürt halkıyla daha fazla dayanışma içinde olacaklarını belirttiler.

Partinin gençlik yapılanması olan Plaid Ifanc adlı örgütlenmenin eş başkanı Emyr Gruffydd ise konuşmasında, Kürt Özgürlük Hareketi'nin tüm devletsiz halklara ve toplumlara ilham verdiğini söyledi.

MONTREAL

Kanada'nın Montreal kentinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için eylem yapıldı. Kent merkezindeki eyleme çok sayıda kişi katıldı. Montreal Demokratik Kürt Halk Meclisi tarafından gerçekleştirilen eylemde Öcalan için taleplerin sıralandığı bildiriler dağıtıldı.