Frankfurt'ta Efrîn'le dayanışma gecesi

Frankfurt'ta Efrîn'in Özgürleştirmesi Hamlesi için dayanışma gecesi düzenlendi.

Almanya’nın Frankfurt kentinde Frankfurt DTKM öncülüğünde ve '41. Salvegera me pirozbe' ve 'Şewa Pişgirtiya Azad Kirina Efrine’ şiarıyla bir gece organize edildi. Saalbau salonunda yapılan geceye Frankfurt, Offenbach, Hanau, Mainz, Rüsselsaim, Wiesbaden kentlerinde yaşayan yüzlerce Kürdistanlı katıldı.

Salona Salvegara 41. Pirozbe,‘‘Her yer Efrin Her yer Direniş‘‘pankartları ve Kürt Özgürlük Mücadelesinde yaşamını yitiren öncü kadroların fotoğrafları, YPG, YPJ pankartları asıldı.

Tertip Komitesi adına Mainz ve Hanau eş başkanları gecenin anlam ve önemi üzerine birer konuşma yaptılar.

'ÖNDER APO'NUN YOLUNDAN İLERLEYECEĞİZ'

Açıklamada, "Bizlere bu değerli bu mücadeleyi bırakan başta Önder Apo ve şehitlerimizin mücadelesinde ilerleyeceğiz" mesajı da verildi.

Hanau Çoçuk Tiyatro grubu ise Botan ve Amed yöresine ait oyunlarını sergilediler.

Gecede ise KCDK- E adına ise Yılmaz Kobanê bir konuşma yaptı. Kobanê, "Efrîn'in Özgürleştirmesi Hamlesine destek için bir araya geldik. Kürt Özgürlük Mücadelesi bugünlere on binlerce şehit vererek geldi. Kürt halkının kazanımlarını çekemeyenler bugün Rojava'ya saldırıyorlar, Önderliğimiz üzerinde çok ağır tecrit var... Tecridi kırmak için Kürt Özgürlük Hareketinin başlatmış olduğu hamleye herkes katılmalıdır" dedi.

Gecede Xelil Xemgin, Hozan Mizgin, Ergin Xeligan, Sena  Dersimi, Hozan Metin ve Kürt rap grubu Freefighter  sahne aldı.

Gece 'Bijî Serok Apo' Sloganları ile sona erdi.