FED-KURD’dan 17 Şubat yürüyüşüne çağrı

FED-KURD eşbaşkanları Seyran Batman ve Menderes Canbeg, “Seferberlik ruhuyla 17 Şubat’ta Köln’e akalım” dedi.

Doğu Almanya Özgür Kurdistanlılar Federasyonu (FED-KURD) eşbaşkanları Seyran Batman ve Menderes Canbeg, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 17 Şubat günü Köln’de gerçekleştirilecek merkezi yürüyüşe “seferberlik ruhuyla” katılım çağrısı yaptı.
Federasyona bağlı Kürt halk meclis eşbaşkanlarının da hazır bulunduğu açıklamada, 25 yıldır ağır tecrit koşullarında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan 35 aydır haber alınamadığına dikkat çekildi.

Uluslararası kamuoyunun, sistematik işkenceye dönüştürülen tecrit karşısında sessizliğini koruduğuna da işaret edilen açıklamada, İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT), İmralı’yı ziyareti sonrası bugüne kadar hiçbir rapor yayınlamamasının da kaygı verici bir durum olduğu belirtildi.

Açıklamada, “10 Ekim 2023’te küresel çapta başlatılan “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesi kapsamında 17 Şubat’ta merkezi Köln yürüyüşüne Doğu Almanya Özgür Kurdistanlılar Federasyonuna bağlı tüm meclislerimiz, komisyonlarımız, komünlerimiz ve dostlarımızla birlikte seferberlik ruhuyla örgütlenerek yer alacağız. Yüz binler olarak Köln’e akacağız. Tecridi kırmak, Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamak için herkese çağrı yapıyoruz” denildi.