Erivan'da Zelal Zagros anıldı: Önder Apo'nun izindeyiz

Ermenistan’ın başkenti Erivan'da Zelal Zagros'u anan Kurdistanlılar, gerilla direnişini selamlarken, "Devrim şehitlerinin ve Önder Apo'nun mücadelesini sürdüreceğiz" mesajını verdi.

Kerkûk'te 18 Ocak'ta katledilen devrimci, aktivist Feryal Sileman (Zelal Zagros), Erivan Halk Evi'nde anıldı.

Özgür Kadın Birliği tarafından organize edilen anmada Özgür Kadınlar Birliği adına Çiçek Rızgar, Jineka Kadir, Şirin Kalaşiyan, Kürdistan Komitesi Eşbaşkanı Silo Dirboyan ve Parlamenter Kinyas Hesenov konuştu.

Konuşmacılar, Zelal Zagros'un Ermenistan'da uzun bir dönem halk örgütlenmesi için büyük bir cesaret ve kararlılıkla mücadele ettiğini söyledi.

Kadın özgürlük mücadelesinde ısrarlı bir duruşa sahip olan Zelal Zagros'un halk ve kadınlar tarafından çok sevildiğini vurgulayan konuşmacılar, "Sonuna kadar şehit Zelal şahsında tüm devrim şehitlerinin ve Önder Apo'nun mücadelesinin izini sürdüreceğiz" mesajını verdi.

Konuşmacılar, "Faşist Türk devleti; kadın düşmanıdır, bu yüzden devrimci ve kahraman kadınları hedef alarak şehit düşürüyor" derken, işgal saldırılarına dikkat çekti.

Gerilla direnişinin selamlandığı etkinlikte, "Gerilladan aldığı yenilgi karşısında çaresiz kalan faşist devlet , şehirlerde devrimci ve aktivistleri hedef alarak, Rojava'da sivil yerleşim yerleri ve temel ihtiyaç yerlerini bombalayarak yenilgisini örtbas etmeye çalışıyor" denildi.