Enternasyonalist gençler: 7 Ocak'ta Paris'te olacağız

Enternasyonalist gençler, herkesi 7 Ocak’ta Paris'teki yürüyüş ve mitinge çağırdı.

Uluslararası Komplo'nun yıl dönümünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için her yıl düzenlenen  uzun yürüyüşlerin enternasyonalist kolu, bu yıl Cenevre'den yürüyüşlerinin startını verecek.  ‘Enternasyonallerin Uzun Yürüyüşü' bu yıl Cenevre’den Strasbourg'a yapılacak. Yürüyüş hazırlıklarını görüşmek için bir araya gelen gençler, herkesi Paris katliamını protesto etmek için 7 Ocak’ta yapılacak yürüyüş ve mitinge çağırdı.

Kurdistanlılar ve dostları, 7 Ocak Cumartesi günü Fransa’nın başkenti Paris’te büyük bir yürüyüş ve mitinge hazırlanıyor. 10 yıl önce 3 Kürt kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in katledilmesinin üzerindeki sis perdesi geçen yıllara rağmen kaldırılmadı. Kürtler bu katliamı kınamaya hazırlanırken Ahmet Kaya Kültür Merkezi önünde Evîn Goyî, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl katledildi.

 Paris’in sokaklarında Kurdistanlıların eylemleri devam ediyor. 7 Ocak’ta Gare de Nord’a toplanacak olan halk, Republique Meydanı'na kadar yürüyecek.
Paris'te yapılacak eyleme bir çağrı da enternasyonalistlerden geldi.

'SESİMİZİ YÜKSELTELİM, EYLEME KATILALIM'

Yürüyüşçüler adına çağrıda bulunan Kolombiyalı  Enternasyonalist Kamîlo Torres, birinci Paris katliamının gerçek katillerinin ortaya çıkarılmadığını vurgulayarak, bütün insanları 7 Ocak Cumartesi günü eyleme katılmaya çağırdı.
Torres, şunları söyledi: "Bu iki katliamın arkasında Fransa devletinin sessizliği ve onayı vardır. Türk istihbaratının bu katliamı nasıl gerçekleştirdiği araştırılmalıdır. Bu katliama karşı hiçbir uluslararası kurum, insan hakları kurumları ve Fransa sesini çıkarmadı. Sara, Rojbin ve Ronahiler ile birlikte bu son katliamda yaşamını yitirenler için Cumartesi yapılacak olan eyleme katılmalıyız. Biz enternasyonalist gençler olarak bütün herkesi özgürlük mücadelesine sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bu kirli katliamlarda katledilen bütün öncülerimiz için sesimizi yükseltmeliyiz. İnsanlık ve özgürlük için şehitlerimize sahip çıkmalıyız. Hepinizi Paris’e çağırıyoruz.”