Efrîn için ortak eylem kararı

Türk devletinin işgaline tepki gösteren Kürdistanlılar ve dostları Efrîn'e destek amacıyla 31 Mart'da Lorient kentinde ortak bir yürüyüş ve miting gerçekleştirecek.

Efrîn'i sahiplenmek için eylem kararı alan sendikalar, siyasi partiler ve kurumlar katılımcıları ve eylem tarihini ortak bir açıklama ile duyurdu. Bretagne bölgesindeki işçi sendikaları başta olmak üzere birçok dernek ve kurumun destek vereceği Efrîn'i sahiplenme eylemi, Fransa'nın Lorient şehrinde 31 Mart'ta yapılacak. Saat 14.00'da Lorient kent merkezine kadar yapılacak yürüyüş mitingle son bulacak.

ONLARCA KURUMDAN EFRÎN'E DESTEK

Efrin'i sahiplenme eylemine destek veren sendikalar, siyasi partiler ve kurumların isimleri şöyle: La communate des Kurdes de Lorient, L’Association culturelle des Alévis de Lanester et du Morbihan, Conseil Démocratique des Kurdes de Rennes, Amitiés Kurdes de Bretagnes, Union Départementale CGT 56, CGT-educ’ation 56, UD-CNT-29, Interco CNT22, SLB (syndicat des travailleurs de Bretagne), union syndicale SOLIDAIRES 56, Alternative Libertaire, Breizhistance, collectif de vigilance antifasciste 22, Ensemble 56, France insoumise Hennebont, France insoumise Pontivy, Groupe libertaire René Lochu, Génération S, Insoumis du centre finistère, Insoumis du pays de Lorient, Ligue des droits de l’Homme Concarneau, Riec sur Belon, Quimperlé, Nouveau Parti Anticapitaliste Bretagne, Parti Communiste Français 56, Union démocratique Bretonne, Vocal Bardak (Kadın müzik grubu).