'Efrin için 1 milyonla sokaklara çıkarak yeri göğü inletelim'

KCDK-E: Şu an bu saatlerde Efrîn bombalanıyor, havadan ve karadan vurularak büyük bir katliam yapılmaktadır. Avrupa'da bulunan Kürtler ve dostları olarak bu katliama izin vermeyeceğiz.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, Erfin’e yönelik Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına karşı sokaklara çıkma çağrısı yaptı.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı açıklamasında şunları belirtti: “Tam 50 gündür büyük direnerek, büyük kazanmayı esas alan Efrîn geldiğimiz an itibariyle en kritik noktaya ulaşmış bulunmaktadır. Barbar Türk devleti 50 gün önce başlatmış olduğu katliam ve soykırım politikasını bugün itibariyle en kapsamlı noktaya ulaştırmış durumdadır.

Sözün bittiği yerdeyiz. İnsanlık tarihin en büyük sınavını veriyor. Karanlık çağları aratmayan, vahşi, insanlık dışı günleri yaşıyoruz! Tüm teknolojik donanım, silah, tank, top ve uçaklarla yeryüzünün onuru Kürt halkı katliam ve jenositte tabi tutuluyor. İşgalci Türk ordusu, Rusya’dan aldığı açık destek, Avrupa’nın, ABD ve Birleşmiş Milletler’in sessizliği nedeniyle açık bir katliamın eşliğine gelmiştir.

Durum çok ciddi ve kritiktir. İşgalci TC ve çeteler Efrin’e 2 kilometre mesafededir. Her an, çocuk, yaşlı ve kadın demeden büyük katliam ve jenosit gerçekleşebilir. Bu ahlaksız ve iki yüzlü savaşta Efrîn halkı eşi benzeri olmayan bir katliamla yüz yüze bırakılmıştır.

Şu an bu saatlerde Efrîn bombalanıyor, havadan ve karadan vurularak büyük bir katliam yapılmaktadır. Avrupa'da bulunan Kürtler ve dostları olarak bu katliama izin vermeyeceğiz. Bu nedenle an itibariyle gece gündüz durmadan, bu katliamdan sorumlu olan Avrupa kurumlarının önünde eylemlerde bulunalım. Avrupa’nın da bu katliamdan sorumlu olduğunu ve bu katliamı durduracak konumda olduğunun bilinciyle Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu, Birleşmiş Milletler gibi kurumların önüne akarak, hayatı durdurma bağlamında milyonlarla sokaklara çıkalım.

Gün bugündür. Yarın yoktur. Söz bitmiş sıra Avrupa devletlerini harekete geçirme zamanıdır. Bu kararlılık ve sorumlulukla kimse işe, okula gitmemeli ve Efrîn için büyük direnmelidir. Bu temelde tüm halkımıza, dostlarımıza, kurumlarımıza, kadınlara ve gençlere sesleniyoruz; yarın 1 milyonun eylemine katılarak sokaklara, eyleme ve Efrîn için ne gerekiyorsa onu yapmaya çağırıyoruz

Artık söz değil on binlerin, yüzbinlerin 1 milyon sokağa dökülerek bu utanca, bu jenositte ve bu katliama karşı haklı tepkisini gösterme anıdır. KCDK-E olarak halkımızı bulunduğu her yerde an itibariyle kitlesel olarak eyleme çağırıyoruz. Olacak vahşet, katliam ve jenoside karşı derhal harekete geçerek sokakları inletelim. Efrîn halkı onurlu mücadele ederken, katliamla karşı karşıyayken bize durmak ve beklemek değil mücadele etmek, sokaklar dökülerek Erdoğan ve Rus devletini lanetlemek düşer.

Milyonlar olarak sokağa dökülerek ‘Efrîn yalnız değildir’, ‘Her yer Efrîn, her yer direniş’ diye haykırıyoruz.”