Dolzer’den cezaevlerindeki direnişe destek

Hamburg Eyaleti Meclis Üyesi Martin Dolzer, Türkiye ve Kuzey Kürdistan’daki cezaevlerinde süren açlık grevi direnişlerine destek vererek, Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması için Federal Alman Hükümeti’nin harekete geçmesini istedi.

Almanya’nın Hamburg Eyaleti Meclis Üyesi Martin Dolzer, Dünya Siyasi Tutsaklar Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Dolzer, İmralı Cezaevi’nde tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için dünyanın dört bir yanında devam eden açlık grevi eylemine destek verdiğini bildirdi.

Özellikle Türkiye ve Kuzey Kürdistan’daki cezaevlerinde süren direnişe Dolzer, açlık grevi eylemcilerinin talebinin gerçekleşmesi için Federal Alman Hükümeti’ne görevler düştüğünü belirtti. Türkiye’nin yeniden bir hukuk devletine dönüşmesi için Federal Hükümet’in baskı yapmasını isteyen Dolzer “Ancak Alman devleti Türkiye’deki gibi Kürt siyasetçilerini yargılıyor, bunun son bulması gerekiyor” diye konuştu.

Sadece Hamburg’da şimdiye kadar 4 Kürt siyasetçi ve akvistin anayasanın 129b maddesi gerekçe yapılarak 3,5 yıla kadar hapis cezasına çarpıldığını hatırlatan parlamenter Martin Dolzer, Berlin yönetiminin yapabileceklerini ise şöyle sıraladı:

“Federal Hükümet Türkiye’ye silah satışı ile Türk güvenlik güçleriyle işbirliğini sonlandırmalı. Ayrıca Türkiye’de iş yapan Alman şirketlerine artık Hermes kredileri verilmemeli. Almanya’da ise PKK yasağı artık sona erdirilmeli. Hamburg cezaevinde tutulan ve daha önce Türkiye’de gördüğü işkencelerden dolayı sağlık durumu kötüleşen aktivist Erdal Gökoğlu serbest bırakılmalı.”