Freiburg ve Frankfurt'ta DKTM olağan kongresini gerçekleştirdi

Demokratik Kürt Toplum Merkezi Freiburg kentinde, yüzlerce delegenin katılımı ile olağan kongresini yaptı.

Almanya'nın Freiburg kentinde Freiburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi olağan kongresini gerçekleştirdi. Freiburg DKTM binasında yapılan kongreye iki yüzü aşkın delege katıldı. Saygı duruşu ardından divan seçimi ile başlayan kongrede geçmiş dönem yönetiminin idari ve mali raporları okunup kabul edildi. Ardından son siyasi süreç ile geçmiş dönem pratikleri üzerinden tartışmalar yapıldı. Görüş ve önerilerden sonra yapılan seçimde yeni dönem eşbaşkanları ile 50 kişilik yeni meclis yönetimi seçildi. Yeni yönetimin delegelere tanıtılmasının ardından başarı dileklerinin dile getirilmesiyle kongre sona erdi.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde faaliyet yürüten Frankfurt Demokratik Kürt Toplum Merkezi 5 . olağan kongresini gerçekleştirdi. Onlarca kişinin katılımıyla DTKM konferans salonunda saat 13.00'da Kürdistan devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan kongrede KCDK-E eş başkanı Fatoş Göksungur kısa bir konuşma yaptı.

Türk devletinin saldırılarına karşı Kürdistanlıların Efrîn için ulusal birlik ruhunu ortaya çıkardığını belirten Göksungur, "Bizlere düşen en büyük görev ise Avrupa’da bulunan kurumlarımızı daha güçlü kılmamız. Bugün Rojava'da kurulan konfederal sistemi ve bugün Avrupa’da uygulamak istiyoruz" dedi. 1 yıllık çalışma raporunun okunmasının ardından yapılan seçimde 44 kişilik Meclis ve 6 komisyon kuruldu. Kongrede eş başkanlığa ise, Can Pazarcık ve Meryem Doğa seçildi. Kongre, "Bijî Serok Apo" sloganları ile sona erdi