Den Haag ve Bordeaux’da MLKP anma etkinlikleri

Hollanda’nın Den Haag kenti ve Fransa’nın Bordeaux kentinde, “MLKP Kasım ayı şehitleri” adıyla etkinlikler düzenlendi.

Den Haag’daki etkinlik “Ölümsüzlerin izinde faşizm ve sömürgeciliği yeneceğiz” sloganı ile yapıldı. Enternasyonal marş eşliğinde bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan etkinlikte, MLKP savaşçılarının mücadelelerinden sunumların yer aldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Etkinlikte MLKP adına yapılan bir konuşmada, “Zor zamanlardan, zorlu yıllardan geçiyoruz” denilerek, AKP rejimin işçilere ve ezilenlere yönelik saldırılarına dikkat çekildi.

Sahnede konuşma yapan kişi, “İşçileri, kadınları, gençleri, yoksulları, Kürt halkımızı, Alevileri, ezilen ulusal toplulukları, aydınları, sanatçıları, LGBTİ’leri ve doğal çevrenin tahrip edilmesine karşı duranları susturmak, teslim almak, faşist politik İslamcı rejimin kulu, kölesi haline getirmek istiyor” dedi.

Artık tereddütte yer vermeyecek bir dönemden geçildiğini belirten MLKP temsilcisi, “Dönem cesaret dönemidir” dedi.

Suruç katliamında hayatını kaybedenlerin yakınları da geceye katıldı. Ayrıca Rotterdam Kürt Toplum Merkezi Şehitler Komitesi veTutsakların Sesi Platformu adına da konuşmalar yapıldı.

Gecede, Grup Vardiyave ozanEmekçi sahne alarak, hem duygulu hem coşkulu anlar yaşattı.

Fransa’nın Bordeaux kentinde de aynı amaçla bir etkinlik düzenlendi. Yüzlerce kişinin katıldığı gece, Hivron grubunun sahne alması ile başladı.

Devrim mücadelesinde hayatını kaybedenlerin yakınları da sahneye çıkarak konuşmalar yaptılar.

Ayrıca Bordeaux’daki bir çok parti temsilcisi, MLKP Avrupa Komünist Kadın Örgütü ve Bordeaux Kürt Demokratik Kültür Derneği de dayanışma ve birlik mesajları gönderdi.

Çağdaş ve grubunun da sahne aldığı gece, sinevizyon gösterimi ve sloganlar ile son buldu.