Den Haag ve Leipzig’de Newroz kutlandı

Hollanda’nın Den Haag ve Almanya’nın Leipzig kentinde Newroz kutlandı.

Hollanda’nın Den Haag kentinde “Tecriti kıralım faşizmi yıkalım Kürdistan’ı özgürleştirelim” şiarıyla ve açlık grevleriyle dayanışma temelinde Newroz kutlaması gerçekleştirildi.

Kalabalık bir kitlenin katıldığı Newroz’da HDP eski Milletvekili Ahmet Yıldırım da bir konuşma yaptı.

"Karşımızda tank ve top iktidarından başka hiçbir şey yok, ellerinden silahları ve tankları alırsak, insanlığa, ahlaka ve onura dair ellerinde hiçbir şeyin olmadığını bütün dünya görecek. Sayın Öcalan üzerindeki tecrit barışa ve insanlığa uygulanan tecrittir. Sayın Öcalan ile gerçekleşecek bir görüşme bile barışın önünü açacaktır” diyen Yıldırım, Türk devletinin savaşı tırmandırdığını söyledi.

59 gündür açlık grevinde olan Hüseyin Yıldız ve 58 gündür açlık grevinde olan Hasbi Çakıcı da yaptıkları konuşmada direnişi yükseltme çağrısında bulundu.

Hollanda Liberal Parti temsilcisi de yaptığı konuşmada açlık grevi başta olmak üzere Kürt halkının direnişi ile dayanışma içinde olduklarını söyledi.

Geceye YPG gazisi Rcehart Jansen de katıldı.

Gece folklor ekibi, Xelil Xemgin, Hozan Zozan, Hozan Diyar, Koma Bager, Koma Kude Hollanda, Hozan Özgür ve Deniz Dersim sahne alması ile devam etti.

LEIPZIG

Almanya’nın Leipzig kentinde de Newroz kutlandı.

Saygı duruşu ile başlayan gecede Hekim Sefkan, Osman Hip-Hop Kûrdi ile Ahmado7.87, Şêrko ve Cewat Mervanî sahne aldı.

Rojava Soli Leipzig ve YXK’nin mesajlarının da okunduğu gecede, açlık grevi direnişlerini daha fazla sahiplenilmesi çağrısı yapıldı.