Dağ ve Er için posta yolu ile mektup kampanyası başlatıldı

Hewlêr Yönetimi tarafından haklarında idam kararı alınan Mazlum Dağ  ve Abdurrahman Er için idam kararının geri çekilmesi talebiyle elektronik posta yolu ile mektup kampanyası başlatıldı.

17 Temmuz 2019’da Güney Kürdistan'ın Hewler kentinde MİT elemanı Osman Köse'yi öldürdükleri iddiasıyla haklarında idam cezası verilen Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er için imza kampanyası başlattı.

Dağ ve Er için geçtiğimiz Ekim ayında aileleri tarafından Güney Kürdistan Bölge Başkanı Neçîrvan Barzanî'ye idam kararının onanmaması talebiyle açık mektup gönderilmiş ardından İsviçre'de Dağ ve Er ile Dayanışma İnisiyatifi oluşturulmuştu.

Dağ ve Er ile Dayanışma İnisiyatifi tarafından İsviçre'de Uluslararası Af Örgütü, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komitesi, Bern Federal Parlamentosu İnsan Hakları Komitesi, İsviçre Federal Parlamentosu Kürt Dostluk Grubu gibi insan hakları kuruluşlarının yanı sıra Federe Kürdistan Yönetimi İsviçre Temsilciliğine idam kararının geri çekilmesi talebiyle birer dosya sunularak randevu talebinde bulunulmuştu. 

NEÇÎRVAN BARZANÎ'YE 2 TALEP İLETİLDİ

İnisiyatif tarafından 4 Aralık 2020 itibariyle Dağ ve Er için  E Posta yoluyla  Güney Kürdistan Bölge Başkanı Neçîrvan Barzanî'ye gönderilmek üzere mektup kampanyası başlatıldı.  İnisiyatif adına yapılan çağrıda, "Bu mektuplar Sayın Neçîrvan Barzanî'ye ithafen idam kararının geri çekilmesi yönünde oluşturulan mektuplardır. Bu mektuplarda öne çıkan iki temel talebimizi iletmeyi istedik. 

Birincisi  Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er'in idam kararlarının ertelenerek kaldırılması ikinci temel talebimiz ise Federal Kürt Yönetimi Anayasasında var olan idam hükmünün kaldırılmasıdır. Bizler Dağ ve Er ile Dayanışma İnisiyatifi olarak Kürdistanlıları ve her kesimden duyarlı insanı alınan bu kararın geri çekilmesi yönünde başlatılan mektup kampanyasına katılımını bekliyoruz" denildi. 

Mektupların iletileceği E posta adresleri:

[email protected]

[email protected]