CPT'den açlık grevlerine kaçamak yanıtlar

Avrupa Konseyi’ne bağlı İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) Yürütme Sekreteri Régit Brillat, açlık grevlerine ilişkin net bir yanıt vermekten kaçınarak, Türk yetkilileri ile “aktif diyalog” halinde olduklarını söylemekle yetindi.

Açlık grevindeki Leyla Güven’in oğlu Mustafa Temizkan, açlık grevcilerinin durumuna ilişkin CPT’nin yürütmeden sorumlu genel sekreteri Régit Brillat ile görüşme talebinde bulundu.

Temizkan, annesi Leyla Güven, siyasi tutsaklar ve diğer Kürt aktivistlerin açlık grevinin kritik bir aşamada olduğunu belirterek, açlık grevcilerinin aileleri olarak görüşmek istediklerini belirtti.

Temizkan’a mail yoluyla cevap veren Brillat, Türk yetkilileri ile aktif bir şekilde diyalogu sürdürdüklerini söyledi.

Brillat “Ne yazık ki mevcut durumda Strasbourg’da değilim ve bir toplantı için hazır değilim” dedi.

“CPT’nin Türk makamları ile aktif bir şekilde diyalogunu sürdürdüğü” konusunda temin eden Brillat, “Bu çerçevede, Strasbourg ve diğer yerlerde açlık grevindeki kişiler adına daha önce dile getirilen kaygılar değerlendiriliyor” diye belirtti.

Mailde nasıl bir diyalog yürütüldüğü, ne tür sonuçlar alındığı ya da CPT’nin İmralı’ya bir ziyaretinin olup olmayacağına dair herhangi bir bilgi yer almadı.

Brillat ayrıca, açlık grevlerine ilişkin tamamlayıcı bilgilerin mektup veya mail yoluyla CPT sekretaryasına iletilmesini istedi.