GÖRÜNTÜLÜ

Cenevre’de CPT'ye ‘İmralı soykırım sistemini sonlandır’ çağrısı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan''ın fiziki özgürlüğü için üç yılı aşkın bir süredir her hafta Cenevre’de gerçekleştirilen eylemde bu hafta, yetkili kurumlara İmralı soykırım sisteminin ortadan kaldırılması çağrısı yinelendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için İsviçre’nin Cenevre kentinde “Dem dema azadiyê ye” (Özgürlük Zamanı) hamlesi kapsamında 25 Ocak 2021'den bu yana Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde oturma eylemi gerçekleştiriliyor.

BM Ofisi’nin bulunduğu Nation meydanında kurulan çadır etrafında gerçekleştirilen eylem bu hafta, 1 Ağustos 2016' da  şehit düşen Savaş Pîran (Aydın Al) şahsında Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Eylem Komitesi adına söz alan Veysel Dalgıç, 26’ıncı yılına giren İmralı tecrit ve soykırım sistemi altında tutulan Abdullah Öcalan’dan 3 yıldan fazla bir süreden beri haber alınamadığını belirtti. 7 ay önce başlatılan Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm hamlesine de işaret eden Dalgıç, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürütülen hamlenin dünya halkları tarafından sahiplenilmesinin özünde, onun temellerini çizdiği Demokratik Konfederalizm paradigması olduğuna işaret etti.

Dalgıç, "CPT (Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi), BM (Birleşmiş Milletler) ve diğer yetkili kurumlara İmralı tecrit işkencesinin ortadan kaldırılması için sorumluluklarını bir önce yerine getirmeleri çağrısını buradan bir kez daha yineliyoruz. Önder Apo özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."

Konuşma ardından oturma eylemine devam edildi.