CÎK üyeleri: Yeni yılda Önderliğimizin özgürlüğü için çabalayalım

2023 yılının ilk nöbetini CÎK üyeleri devraldı. Mele Salih Torî, yeni yılda Kürt halkından ve dostlarından beklenti ve temennilerini, “örgütlülük, birlik ve Kürt halkının ve onun önderliğinin özgürlüğü için daha fazla çaba” olarak ifade etti.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti 550. haftasına girdi.

Eylemi yeni haftasında Civaka Îslamiya Kurdistanê (CİK) adına Mele Salih Torî, Mele Qasim Serhedî, Mele Mehmet ve Erkan Yurtsever devraldı.

Grup adına konuşan Mele Qasim Serhedî, yeni yıla dair duygu, beklenti ve temennilerini şöyle ifade etti: “Civaka Îslamiya Kurdistanê adına Önderliğimiz için tutulan nöbet çadırını bugün devraldık. 2023 yılının ilk nöbeti. 2023’te Önderliğimizin; Kürt halkının önderinin özgürlüğü için çabalayalım. Geride bıraktığımız yılı üzüntüyle geçirdik. Son olarak Paris’te 3 arkadaşımız; Hevala Evîn, Hevalê Abdurrahman ve Hevalê Perwer katledildi. Her üçünün de Kürt ve Kurdistan örgütlenmesinde ayrı bir yeri, farklı bir çalışması ve emeği vardı. Cenazelerimiz hala yerde ve önümüzdeki hafta uğurlayacağız.

Gelecek hafta aynı zamanda 10 yıl önce şehit düşen 3 kadın arkadaşımızın; Hevala Sakine, Hevala Fidan ve Hevala Leyla’nın şehadet yıl dönümü. Kürt, Kurdistan halkının ve dostlarından, 2023 yılında Önderliğimizi ve halkımız özgürleştirmek için örgütlülüğümüzü daha da büyütmelerini umut ediyorum; ki Kürt halkının düşmanları insanların eliyle Kürt halkını katletmesin. Kürt ve Kurdistan’ın, kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın birliğini umut ediyoruz. Kendi halkının özgürlüğü için bugüne kadar uyanmamış, vicdanları ayaklanmamış kişilerin kendilerini biraz da olsa sorgulamasını, güçlerini büyütmelerini istiyoruz. Serok Apo özgürleşmedikçe ne biz özgürleşebiliriz ne de Kurdistan. Kürt ve Kurdistan halkının özgürlüğü Serok Apo’nun özgürlüğüne bağlıdır. Bijî Serok Apo!”