CÎK: Ramazan Bayramı barışa ve özgürlüğe vesile olsun

Kürtlük adına ne varsa yok etmeye yeminli din tüccarlarının bayramları tanınmaz hale getirdiğini belirten CÎK, 14 Mayıs seçimlerinde katil, hırsız ve yalancıların bertaraf edilmesiyle herkes için gerçek bayramların yaşanmasına kapı aralanacağını kaydetti.

Civaka Îslamiya Kurdistan (CÎK), yazılı mesaj paylaşarak, başta Kürt halkının olmak üzere bütün İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

CÎK, mesajında şunları paylaştı:

„Peygamber Efendimiz, insanlar arasında eşitliği sağlamanın, kardeşlik duyguları ve dayanışma ruhunu geliştirmenin bizzat öncülüğünü yapmıştır. Ramazan ayı işte bu kavramların ruhumuzda yeniden yeniden canlandığı ayın ismidir.

‘Oku’ emri ile başlayan Kuran’ı Kerim bu ayda indirilmiştir.

Bunun içindir ki Peygamber Efendimiz (s.a.v) ilk mücadelesini cehalete karşı vermiştir. İlim ve irfan ile, insanın sömürü, haksızlık ve zulme karşı neden ve nasıl direnmesi gerektiğini öğretmeye çalışmıştır. Zulümden ve günahlardan kurtuluş sağlandığı için bayram kutlamaları gerçekleşmiştir. Kuran, putperestliğe karşı vahdaniyeti, köleliğe karşı hürriyeti, zulme karşı kıyamı (isyan), ahlaksızlığa karşı ahlakı öğütlemiştir. Bu ilkeler topluma yerleştiği için bayram yapılmaktadır.

İslam dini sistem dahilinde bütünlüklü bir anlayıştır. Salih bir Müslüman ise bu sistemi bir bütün olarak ruhuna yerleştiren kişidir.

İslam’ı sadece ibadet, tekbir, tesbih, cübbe, sakal ve bir kelamdan ibaret sananlar, ya İslam dinini bilmeyen tanımayan kesimler ya da İslam karşıtı din tüccarlarıdır.

Ülkemiz Kurdistan’da halkımız yıllardır zulüm, baskı ve şiddet altında yaşamaktadır. Nemrut ve Firavunların o zamanki Müslümanlara yapmadığı zulmü, isimleri Müslüman olan devletler mazlum halkımıza yapmaktadırlar. Bugünün iktidar sahipleri, Müslümanları öyle iğdiş ettiler ki, Kuran’ın bize gösterdiği doğru ve yanlışları birbirinden ayırt edemez hale getirdiler.

İslam adı altında Türkiye’de iktidar olan şimdiki hükümet, ülkemizin dört parçası başta olmak üzere, bu bayram ve Ramazan’da da vahşetlerini ara vermeden sürdürmektedir. Kürtlük adına ne varsa yok etmeye yemin eden bu din tüccarları İslamı ve Bayramları tanınmaz hale getirdiler.

Günümüz zalimlerinin Kürtler ve dürüst Müslümanların nazarında, Nemrut‘tan, Firavun‘dan, Ebu Cehil‘den, Hz. Hüseyni katleden Yezid’ten ve Heccaci zalimden farkları kalmamıştır.

Zulüm, fakirlik ve deprem felaketini yaşayanların, bu zalimlerle, hırsız ve katillerle bayramlaşması ise, İslami toplumun durumu ve içinde bulunduğumuz durumu izaha yeterlidir. Hala onlarla birlikte hareket eden ve kendine ehli İslam diye ortalıkta dolaşanlar var. İslamı ve müslümanları bu hale düşürenlerle aynı safta olmak, İslam a ve insanlığa yapılmış en büyük kötülüktür. Bunlar için oy toplayanlar, bunlar tekrar iktidar olsunlar diye çalışma yürütenler, ya Firavunun Belamları ya da insanlık düşmanıdırlar.

Önümüzdeki seçimlerde bu katillerin, hırsızların ve yalancıların bertaraf edilmesi ile hepimiz için gerçek bayramların yaşanmasına kapı aralanacaktır.

Zalimler nasıl başaşağı olacaklarını yakında görecekler’ (Şuara 227)

Zalim ve katiller baş aşağı olmadan, adalet herkes için uygulanmadan gerçek bayramlaşma da yaşanmayacaktır.

Adaleti yerleştirmek her dürüst Müslümanın asli görevidir. Zulümden kaçınmak İslam’ın olamazsa olmazıdır. İslam aleminin kalbi Kurdistan, rahata ve feraha kavuşmaz ise, İslam alemi hakiki anlamını oluşturmuş bir bayramlaşmaya da asla ulaşamayacaktır.

Bu vesileyle başta mazlum halkımız ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, İslam topraklarında ilahi adaletin gerçekleşeceği günlerin yakın olmasını yüce Rabbimizden diliyoruz.“