CÎK: Köln yürüyüşüne seferberlik ruhuyla katılalım

Civaka Îslamiya Kurdistan (CÎK), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 17 Şubat’ta Almanya’nın Köln kentinde yapılacak merkezi yürüyüşe “Seferberlik ruhuyla” katılım çağrısında bulundu.

CÎK Genel Başkanı Hafız Ahmet Turhallı ve CİK’e üye Kurdistanlı Seydalar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 17 Şubat günü Köln’de gerçekleştirilecek merkezi yürüyüşe “seferberlik ruhuyla” katılım çağrısı yaptı.

Hafız Ahmet Turhallı, Kürt halkının liderine sahip çıkması için yüzbinlerle alana akması gerektiğinin önemini vurgulayarak, “Ülkemiz yüzyıllardır işgal altındadır. Halkımız yüzyıllardır işgalcilerin zulmü altındadır.  Türk devleti Şeyh Said ayaklanmasıyla birlikte ülkemizi köy köy işgal etti. Yine Şeyh Said hareketi şubat ayında provokasyona uğradı. Komploya uğradı. Şubat ayı Kürt halkı için aynı zamanda karanlık bir aydır. Yine Kürt Halkı Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik komplo da Şubat Ayında devreye konuldu. Yine Şeyh Said ile aynı tarihte ve aynı günde idam cezasına çarpıtıldı” dedi.

Turhallı şunları ekledi: “Kürt halkı olarak düşmanımız bizi nasıl yok etmek istiyorsa bizde bütün varlığımızla buna karşı durmalıyız. Bunun için liderlerimize sahip çıkmalıyız. Şeyh Said’in mezarı nerede? Yine Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan da bu uğurda bir mücadeleyi omuzladığı için 25 yıldır tecrit altında esir tutuluyor. Ona sahip çıkmak bizim vicdani, ahlaki ve milli bir görevimizdir. Bizim bu görevimizi yerine getirmemiz gerekiyor. 17 Şubat’ta Köln’de yapılan yürüyüşe katılalım. Yüzbinlerce oraya akmamız lazım. Tarihte diğer liderlerimizi sahipsiz bıraktık. Ancak şu an liderimize sahip çıkma şansımız var. Onun için ev ev dolaşalım. Herkesi bu yürüyüşe katalım. Köln’de bir tarih yazalım.  Yapacağımız bu yürüyüş tarihi bir yürüyüş olsun. Halkımıza, Önderimize ve tarihimize sahip çıkmak için yürüyüşe katılalım.”

Mele Zahit Aktaş “25 yıldır Kürt halkı uluslararası bir komplo ile esir düştü. Ağır bir tecrit altında tutuluyor. Son yıllarda ondan hiçbir haber alınmıyor. Kürt halkının Önderliğini tecritti kırmak ve özgürlüğünü sağlamak için tüm halkımız bu yürüyüşe katılmalıdır” dedi.

CÎK’e üye Mele Abdurrahman, Mele Eşref, Mele Şevket, Mele Cemal, Mele Kasım, Mele Mahmud, Mele Mervan, Mele Abdulcebbar, Mele Kasım da yayınladıkları mesajlarla Köln yürüyüşüne katılım çağrısı yaptılar.