Bulut, Şengali, Xerib ve Mahir Stockholm'de anıldı

Kürdistan Özgürlük Hareketi saflarında savaşırken Türk devleti tarafından 25 Temmuz günü Duhok'ta katledilen Gökhan Bulut (Hamza Tolhidan) ile Zeki Şengali, Diyar Xerib ve Atakan Mahir İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra 4 şehidin yaşamından kesitler yansıtan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Kürt siyasetçi Selanik Öner, farklı zamanlarda Türk devleti tarafından katledilen Hamza Tolhidan, Zeki Şengali, Diyar Xerib ve Atakan Mahir'in Kürdistan ulusal birliğinin sembolleri oldukları için bilinçli olarak Türk devleti tarafından hedef alındıklarını söyledi.

Zeki Şengali'nin Êzidî Kürtlerinin, Diyar Xerib'in Güney Kürdistan halkının ve Atakan Mahir'in Kürt Alevilerin, Hamza Tolhidan'ın Anadolu Kürtlerinin temsilcileri olduklarını söyleyen Öner, “Bu 4 yoldaşımız Kürdistan ulusal birliğinin sağlanmasının sembolleriydi. Bunlara yapılan saldırılar bilinçli bir katliamdır. Tesadüf olamaz” dedi.

Türk devletinin katliamlarla Kürt Özgürlük Mücadelesini geriletemeyeceğini söyleyen Öner, devletinin geçmişte Kürt Özgürlük Hareketinin lider kadroları katletmesinden sonra PKK ve mücadelenin daha da güçlendiğini hatırlattı.

4 devrimcinin şahadetlerinin tarihte mihenk noktası olan şahadetler arasında yer aldığını söyleyen Öner, “Kürt halkı hiçbir zaman onları unutmayacak ve onların belirledikleri hedeflere ulaşıncaya kadar mücadelesini sürdürecektir” diyerek mücadelede kararlılık mesajı verdi.

Xerib'in kız kardeşi Şilan Xerib, ağabeyinin Kürt Özgürlük Hareketi saflarında halkının özgürlüğü için şahadete ulaşmasının aileleri için bir onur olduğunu söyledi.

Diyar Xerib'in ailelerinin verdikleri ilk şehit olmadığını ve 1991 yılında Kerkük özgürleştirilirken en büyük ağabeyinin şehit olduğunu söyleyen Şilan Xerib, “Diyar ağabeyim, bizim mücadele içinde yer almamız için yol gösteriyordu. Onun sayesinde babam özgürlük mücadelesine saflarına aktif olarak katıldı. Ölene kadar mücadele içinde yer aldı” dedi.