Bremen’de de işgal saldırıları kınandı

Almanya Bremen'deki Kürtler, Türk devletinin işgal saldırıları ve kimyasal gaz kullanımına karşı alanlara çıktı.

Avrupa'daki Kürtler, Türk devletinin KDP ile başlattığı işgal saldırılarını protesto etmeyi sürdürüyor.
Türk ordusunun gerilla direnişi karşısında aldığı darbeler sonrası kimyasal gaz kullandığının öğrenilmesi üzerine Kürtler gece yarısı alanlara çıkmaya başladı.
Almanya’nın Bremen kentinde de kimyasal saldırılar protesto edildi.

'DİRENİŞİ YENEMEYİNCE KİMYASALA SARILDI'

Halk adına açıklama yapan Komela Birati Eşbaşkanı Xezal Yalçın, şunları dile getirdi: "Bugün Kürdistan’da işgalci Türk devleti her alanda işgal saldırıları yapmaktadır. Ancak gerilla direnişi karşısında çaresiz kalınca uluslararası hukukta yasaklanan fosfor gazları kullanıyor. Kimyasal gazlar kullanıyor. Bunları kullanmaktan çekinmiyor. Ancak bugüne kadar hiçbir yaptırıma uğramadı. Bütün Dünya buna göz yumdu. Geçen yıl Werxelê’de gaz kullandığına dair açık kanıtlar olmasına rağmen kimseden bir tepki almadı. Tepki almadıkça pervasızlaşan Türk devletine bütün dünya 'dur' demeli eğer demiyorsa bu savaş suçuna ortaktır."

'HER YERDE GERİLLA DİRENİŞİNİ BÜYÜTELİM'

Kürtlerin oldukları her yerde gerilla direnişini büyütmesi gerektiğini belirten Xezal Yalçın, "Gün direnişi yükseltme, Kürt halkının yiğit evlatlarına sahip çıkma günüdür. Her Kürdün görevi budur. Herkes olduğu yerde elinden ne geliyorsa yapmalı, sokaklara çıkmalı, eylemler yapmalı, bu işgali ve iş birliğini kabul etmemelidir. Tarih bu lanetli günleri elbet yazacaktır, ihanetçileri de direnenleri de yazacaktır. Biz halk olarak tarihi direnerek yazanların yanında olacağız” dedi.
Eylemde sık sık “Dün Hitler, bugün Erdoğan", "Bijî berxwedana gerilla", "Avrupa Türkiye’ye silah satma" sloganları atıldı.