Bonn ve Den Haag’da Rusya protesto edildi

Almanya’nın Bonn kenti ile Hollanda’nın Den Haag kentinde Rus konsoloslukları önünde protesto eylemleri düzenlendi. Eylemciler Efrîn’e yönelik Türk işgaline onay veren Rusya’ya tepki gösterdi.

Almanya'nın Bonn Kentinde yaşayan Kürtler ve dostları, Rusya Federasyonu’nun işgalci Türk Devleti ile Efrin'de ortaklık yaptığı tepkisinde bulundu.

Rus konsolosluğu önünde yapılan eylemde "Her yer direniş her yer Efrin", "Tüm işgalciler Kürdistan'dan defolun", "Hepimiz Efrin’iz", "Kürdistan'dan işgalci katliamları durdurun" sloganları atıldı.

Bonn Demokratik Toplum Merkezi Eşbaşkanı yaptığı konuşmada, Kürt Halkının kanı üzerinden hesap yapıldığını belirterek, Suriye'deki paylaşım savaşında Türkiye ile Rusya arasında kurban olarak Kürt halkının seçildiğini söyledi. Eşbaşkan, "Kürt Halkı bu iğrenç politikaların kurbanı olmayı asla kabul etmeyecek. Bulunduğu her yeri direniş alanına çevirecektir” dedi.

Aynı amaçla Hollanda’nın Den Haag kentinde de Rusya konsolosluğu önünde bir protesto eylemi gerçekleştirildi. Eylemde Rusya’nın işgalci Türk devletiyle işbirliği ve Batılı hükümetlerin sessizliğine tepki gösterildi. Eylemde sık sık "Terörist Türkiye”, “Diktatör Erdoğan”, “Katil Erdoğan” sloganları atıldı.