BM önünde 37'nci ay: Tecridi yıkana kadar alanlardayız

Cenevre’de bulunan BM önünde sürdürülen eylemin 37’nci ayında, güçleri Kurdistan Özgürlük Gerillaları’na saldıran KDP yönetimine işgalcilerle ortaklığa son vermesi çağrısı yapılırken, özgürlük hamlesi başarıya ulaşana kadar alanlarda olunacağı vurgulandı.

İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü talebiyle sürdürülen oturma eylemi 37'inci ayında devam ediyor.

"Dem dema azadiyê ye" hamlesi kapsamında yürütülen eylem 25 Ocak 2021'den bu yana BM Ofisi'nin bulunduğu Nations meydanında her çarşamba sürdürülüyor.

Bu haftaki eylemde "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" hamlesine Türkiye ve Kurdistan zindanlarında 27 Kasım’da başlattıkları açlık greviyle katılan tutsaklar selamlandı.

Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından eylem komitesi adına İbrahim Yüksel bir konuşma yaptı. 

Yüksel, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 24 ayı aşkın süredir devam eden mutlak tecridin boyutlarına ilişkin bilgi verdikten sonra hamle sonuç alana kadar alanlarda olmayı sürdüreceklerini vurguladı.

KDP güçlerinin Amediyê alanında pusu kurarak gerillalara saldırdığı şeklinde medyaya yansıyan haberlere işaret eden Yüksel, KDP yönetimine işgalcilerle ortaklığına son vermesi çağrısında bulundu.  

İbrahim Yüksel’in konuşması ardından oturma eylemi devam etti.