Birçok kentte açlık grevi direnişleri sahiplenildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişleri ile dayanışmak için Avrupa’nın birçok ülkesine bağlı kentlerde eylem yapıldı.

Almanya’nın Mannheim kentinde Ludwigshafen DKTM’nin de katılımı ile açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla bir yürüyüş düzenlendi.

Sendika ve Alman sol partilerin organize ettiği faşizme karşı yürüyüşe Kürdistanlılar da katıldı.

Ludwigshafen Kraftplatz’da toplanan kitle sloganlarla yürüyüşe geçti.

“Eslebe Ocalan”, “Eslebe Leyla” sloganlarının atıldığı eylemde bildiriler de dağıtıldı.

Eylem, “Diktatör Erdoğan” sloganları ile sona erdi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde “Tecridi kıralım Önderliği yaşatalım” sloganıyla bir araya gelen Kürdistanlılar bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Stuttgart Lautenschlagerstr’de toplanan Kürdistanlılar, Leyla Güven ve açlık grevlerine dikkat çekti. Kitle sık sık “Bîjî Serok Apo”, “Leyla Güven’e ses ver”, “Açlık grevleri ölüm sınırında”, “CPT susma ses ver” sloganları atıldı.

Yürüyüş boyunca el bildirileri dağıtılarak 129 gündür direnen Leyla Güven, cezaevleri, Strasbourg, Hewlêr, Toronto ve Galler’deki açlık grevlerine karşı gelişen sessizliğe dikkat çekildi. Yüzlerce Kürdistanlının yürüdüğü yürüyüşte Alman sol gençlik anti-faşist grubun da katıldığı eylemde açlık grevlerini anlatan yeşil bandajlar taşıdı.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde de de açlık grevi direnişçileri bir yürüyüş ile sahiplenildi.

Frankfurt DTKM öncülüğünde Frankfurt Tren Garı önünde Frankfurt, Hanau, Offenbach, Darmstadt, Giessen, Mainz kentlerinden yüzlerce Kürdistanlının katılımıyla saat 16.00’da başlayan yürüyüşte Starsbourg’da açlık grevi direnişinde olan eylemcilerin fotoğrafları taşındı.

“Biji berxwedane Leyla Güven”, “Terörist Erdoğan”, “Biji berxwedane zindana” sloganları eşliğinde Römer meydanına gelen kitle burada da bir miting gerçekleştirdi.
Miting de yapılan konuşmada açlık grevi eylemi sahiplenmesi çağrısı yapıldı.

SAARBRÜCKEN

Almanya'nın Saarbrücken kentinde açlık grevi direnişleri ile dayanışmak amacıyla bir eylem düzenlendi.

Landwehrplatz’da toplanan Kürdistanlılar, Öcalan posterleri ve açlık grevlerine destek pankartları taşıyarak sloganlarla yürüyüşe geçti.

Saarbrücken'in işlek sokaklarında yürüyen Kürdistanlılar çok sayıda bildiri dağıttı. Europa galerinin önüne kadar yürüyen Kürdistanlılar burada bir miting gerçekleştirdi.

Mitingde yapılan konuşmalarda, açlık grevinde bulunanların taleplerinin bir an önce kabul edilmesi ve Öcalan üzerindeki tecrittin sonlandırılması gerektiği dile geldi.

Kürdistanlılar ve dostlarına da eylemlere güçlü katılım çağrısı yapıldı.

CANNES

Fransa’nın Cannes kenti ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar da Öcalan üzerinde devam eden tecridi protesto etmek ve açlık grevinde olan eylemcilere destek amaçlı bir yürüyüş düzenledi. Eylemde Halepçe katliamında yaşamını yitirenler de anıldı.

Akşam saatlerinde Cannes tren garı önünde bir araya gelen yüzlerce Kürdistanlı taşıdıkları döviz ve pankartlarla Türk devletini protesto etti. Eylemde Strasbourg’ta açlık grevinde bulunan eylemciler selamlandı. Yürüyüşe Strasbourg açlık grevi eyleminde yer alan Kerem Solhan’ın yakınları da katıldı. Yürüyüşün ardından kitle Cannes Film Festivali’nin yapıldığı meydan da bir miting düzenledi. Çevredeki kalabalığın dikkatini çeken eylemde sık sık Fransızca konuşmalar yapıldı. Bildiriler dağıtıldı. Konuşmaların ardından eylem sloganlar eşliğinde son buldu.

LINZ

Avusturya’nın Linz kentinde de demokratik kurumların çağrısı ile “Zindanlara ses olalım, yaşamı savunalım” şiarı ile bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşte Halepçe katliamında yaşamını yitirenler de anıldı.

“Yukarı Avusturya Tecride Karşı Yaşam Platformu” tarafından düzenlenen yürüyüşte eylemciler Schiller Parkında toplanarak sloganlar ile Linz Merkez meydanına doğru yürüdü.

Linz Merkez meydanına ulaşan eylemciler burada bir Miting düzenledi.

Eylemde yapılan konuşmalarda Türkiye ve Kürdistan zindanlarında Leyla Güven’in başlattığı açlık grevi direnişlerinin ölüm sınırına dayanmış olduğuna dikkat çekilerek, "Türkiye ceza evlerinde, içeride ve dışarda devam eden açlık grevleri kritik bir aşamadadır. Ancak hem faşist AKP-MHP iktidarı, hem de suç ortakları olan Avrupa devletleri derin bir sessizlik içindeler. Eğer direnen değerli devrimci, demokrat ve yurtsever insanlarımızın yaşamlarını yitirmesini istemiyorsak, düzenlenen etkinliklere daha güçlü katılım sağlayarak yoldaşlarımızı sahiplenmeliyiz" denildi.

Eylemde aynı zamanda Halepçe katliamında hayatını kaybedenler anıldı.