Bern’de Mazlum Tekdağ anıldı

Türk savaş uçaklarının 1 Ekim 2019'da Medya Savunma Alanlarına düzenlediği saldırıda şehit olan Mazlum Tekdağ (Mazlum Jiyanda) anıldı.

İsviçre’nin başkenti Bern’de Mazlum Tekdağ (Mazlum Jiyanda)  anıldı. Anmaya şehit yakınları da yoğun bir şekilde katıldı.

Anma için hazırlanan salonda Mazlum Tekdağ ile Ekim ayında şehit düşen gerillaların fotoğraflarının bulunduğu şehitler köşesi hazırlandı. Köşeye Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, PKK Merkez Komite üyesi Kasım Engin, HPG Komutanlarından Atakan Mahir (İbrahim Çoban) Zarife Kiran (Nucan Serdoz), ile Reqa’da DAİŞ çetelerinin düzenlediği bir saldırıda şehit olan Mehmet Aksoy’un (Firaz Dağ) posterleriyle PKK bayrakları asıldı.

İsviçre Şehit Aileleri Komitesi tarafından düzenlenen anma Mazlum Tekdağ şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

İsviçre Şehit Aileleri Komitesi adına yapılan konuşmada Mazlum Tekdağ'ın 90'lı yıllarda JİTEM tarafından katledilen babası Mehmet ve amcası Ali Tekdağ gibi mücadeleci geleneğini sürdürdüğü belirtildi.

Anmada Mazlum Tekdağ’ın ailesi adına ise kardeşi Şoreş Tekdağ bir konuşma yaptı.

“Özgürlük mücadelesinin en zorlu döneminden bu yana yaşamını mücadeleye adayan babamız Mehmet Tekdağ'la amcamız Ali Tekdağ'ın izinden giderek mücadeleci geleneğini sürdüren Mazlum Tekdağ heval bugün direniş çizgisini bir adım öteye taşımıştır” diyen Şoreş Tekdağ, kendilerine düşenin Mazlumların o direnişçi çizgisini onların anılarına bağlı kalarak zafere taşımak olduğunu belirtti.

Tekdağ, “Bu bizim ailesi ve yoldaşları olarak Mazlum'a olan sözümüzdür” dedi.

Mazlum Tekdağ'ın tedavisi sürerken ailesine yazdığı mektubun kardeşi tarafından okunmasıyla devam eden anmada Mazlum Tekdağ'ın 90'lı yıllardan bu yana süren mücadele yaşamı ile kendi sesinden okuduğu şiirlerden oluşan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

KCDK-E adına Kürt siyasetçi Kemal Aktaş anmada söz aldı. "Kürdistan'da Mazlum ile beraber çalışma yürüttük. Mazlum 90'lı yıllardan bu yana mücadeleyi sahiplenmiş gerek zindanda ölüm orucuyla olsun gerekse özgür topraklarda olsun direnişin en önünde yerini alarak bu uğurda şehit düşmüştür” diyen Aktaş, şehitlere verilen sözün yerine getirilmesi için mücadelenin yürütülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Anma şehit yakınlarının konuşmaları ardından “Şehit namirin” sloganlarıyla sona erdi.