Berlin'de Türk Elçiliğine siyah çelenk

Dersim Soykırımı vesilesiyle Berlin'de Türk Elçiliğine siyah çelenk bırakıldı.

NAV-Berlin eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz ile Dersim İnşa Kongresi Berlin Temsilcisi Mehtap Erol, Berlin’deki Türk elçiliğine siyah çelenk bıraktı. 

NAV-Berlin ve Dersim İnşa Kongresi, Dersim Soykırımı'nın yıl dönümü vesilesiyle Berlin’deki Türk Elçiliğine siyah çelenk bıraktı. 

NAV-Berlin Eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz, "1937-38'lerde binlerce Dersimliyi katlettiklerini bir kez daha şiddetle lanetliyoruz. Bugün de bu katliamlar devam ediyor. Dersim’de, geçmişte Çorum’da, Maraş’ta, Sivas’ta, Elazığ’da, Malatya’da on binlerce Kürt, Alevi katledildi. Yine Ağrı’da ve Kürdistan’ın birçok kentinde katliamlar yapıldı. Bugün de katliamlar özünde devam ediyor. Hem zihniyet hem de fiziki olarak Kürtleri bir taraftan katlediyorlar, bir taraftan da tüm kazanımlarını ellerinden almaya çalışıyorlar. Bu vesile ile özelde Kürtler genelde Kürtler ile birlikte Ortadoğu’da yaşayan halklara çağrımızdır; gelin, hep birlikte bu katliamları sürdürmeye çalışan karanlık zihniyete karşı mücadele edelim" diye konuştu.

Berlin’deki Türk Elçiliği önüne gelen heyet içinde yer alan Dersim İnşa kongresi Berlin Temsilcisi Mehtap Erol ise şunları söyledi:

"85 yıl önce yapılan Dersim Tertelesindeki tüm kefensizlerimizi saygıyla, minnetle anıyoruz. Ve buradan çağrımızdır; bu bir soykırımdır. Türkiye devleti bu soykırımı tanıyana kadar biz Dersim Alevileri, Kürtleri bu işin peşini bırakmayacağımızın, arşivler açılana kadar bu mücadeleye devam edeceğimizin sözünü veriyoruz. Ve tekrar Pirimiz Seyit Rıza ve onun yoldaşlarını saygıyla, minnetle anıyoruz."