Berlin’de Türk devletinin işgali protesto edildi

Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılan bir mitingde, Türk devletinin Güney Kürdistan ve Rojava'ya yönelik saldırıları protesto edildi.

Berlin Özgür Kürdistanlılar Toplumu tarafından organize edilen mitinge DEST-DAN Kadın Meclisi, PYD Berlin ve Ciwanên Azad destek verdi.

Alexsanderplatz TV Kulesi yanında yapılan mitingde “Erdoğan'ın Kürt halkına terörüne dur! Faşist savaşa karşı enteryonalist dayanışma!”, “Erdoğan'a silah vermeyi durdurun”, “Efrin'i destekleyin!” pankartları, katliam fotoğrafları ve kınama dövizleri taşındı.

Saygı duruşuyla başlayan mitingde; Almanca ve Kürtçe açıklamalar yapıldı. Konuşmalarda, Türk devletinin işgal ve katliamları kınandı. Kürt halkının birlik ruhuyla gerekli yanıtı vereceğinin ifade edildiği açıklamada; kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapıldı.

Mitingde bir konuşma yapan PYD Berlin temsilcisi Bave Kawa “Türk devleti yıllardır Kürt halkına soykırım ve barbarca katliamlar uyguluyor. Bunda Kürtlerin birlik olmamalarının payı var. İşgale ve ihanete karşı Kürdistan'ın her yerinde ve Avrupa'daki halkımız birlik ruhuyla gerekli yanıtı verecektir” diye konuştu.

Mitingde sık sık, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Tüm işgal güçleri Kürdistan'dan dışarı”, “Biji beexwedana Efrin'e!”, “Biji Serok Apo”, “Jin jiyan azadi” ve “Şehit namırın” sloganları atıldı.