Berlin’de Efrin şehitleri anıldı

Almanya’nın başkenti Berlin’de Çağın Direnişi’nde şehit düşen YPJ savaşçısı Cemila Uçar (Sıla Hejar) ve YPG savaşçısı Davut Özsular (Navdar Serhat) anıldı.

DEST-DAN Kadın Meclisi’nin organize ettiği anma, Berlin DKTM’de yapıldı.

Anmaya, YPJ savaşçısı Sıla Hejar’ın annesi, babası ve kardeşleri ile çeşitli Avrupa ülkelerinden gelen 350 kişi katıldı.

Saygı duruşu ile yapılan anmada bir konuşma yapan Berlin NAV-DEM Eşbaşkanı Yeko Ardıl “Şehitlerin bize yol gösteren birer yıldızdır” dedi.

Ardından da şehit annesi Asiye Uçar söz aldı. Zılgıtlarla konuşmasına başlayan Uçar şunları söyledi: “Kızımla gurur duyuyorum, başımız dik ve alnımız açıktır. Kürt halkının başı sağ olsun. Şehit hepimizin şehidi, tüm Kürdistan’ın şehididir. Cemilem ne ilk ne de son şehit olacaktır. Ama inancımız sonsuzdur ki bütün bu akan kanlar düşmana kalmayacaktır.”

Baba Şahin Uçar da ise “Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum, sefalar getirdiniz. Sıla benim kızım ve aynı zamanda yoldaşımdı. Ben onu saflarında da ziyaret etme onuruna erişmiştim. Mutlu ve gururluyum. Şehitlerimizin yolunu asla bırakmayacağız. Onur yoludur. Onlarla ne kadar iftihar etsek azdır” diye konuştu.

TJKE – E aktivisti Nupel Munzur da şehitlerin takipçisi olacaklarını belirtti. Şehitlerin hayalleri ve hedeflerini gerçekleştirmek için mücadeleyi daha da büyüteceklerini de Munzur sözlerine ekledi.

Anma bugün de devam ediyor.