Berlin'de binler Rosa Lüksemburg, Liebknecht ve Lenin için yürüdü

Almanya'nın başkenti Berlin'de binlerce kişinin katılımı ile 15 Ocak 1919 tarihinde katledilen Rosa Lüksemburg ve Liebknecht ve 21 Ocak 1924'te hayata gözlerini yuman Lenin için anma yürüyüşü gerçekleşti 


Her sene olduğu gibi sabah saatlerinde Frankfurter Tor'da biraraya gelen binlerce kişi Sosyalistler mezarlığına kadar yürüdü. 1996 tarihinden bu yana aralıksız yapılan anma yürüyüşüne bu sene savaş ve militarizme karşı mesajlar ön plana çıktı. Sol partilerin yanı sıra Türkiyeli ve Kurdistanlı kurumlar da kendi pankartlarıyla eyleme katıldı.

Eyleme  katılan Halkların Birleşik Devrimci Hareketi (HBDH) ve Kadınların Birleşik Devrimci Hareketi (KBDH), halkların kurtuluşunun devrim ve sosyalizmden, örgütlü mücadeleden geçtiği mesajlarını verdi.

Avrupa Devrimci Güç Birliği (ADGB), Sırbistan'da Türkiye'ye iade edilmek istenen enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu pankartlarıyla yerini aldı.

Renkli kortejlerden biri ise, TCŞ ve TekoJİN aktivistlerinin olduğu kortej oldu. Aktivistler kendi bayrak ve pankartları ile katılırken, Kurdistan'da katledilen Kürtleri ve Paris katliamlarını öne çıkardılar. Aynı zamanda Jin Jiyan Azadi sloganlarının en gür çıktığı kortej oldu.

Yürüyüş boyunca "Jin Jiyan Azadi" sloganı Berlin sokaklarında yankılanırken Sosyalistler mezarlığında güller ve çelenkler bırakılarak anma yürüyüşü sona erdi.