Berlin’de Çağın Direnişi şehidi Navdar anıldı

HPG gerillası Davut Özsular (Navdar Serhat) Almanya’nın başkenti Berlin’de anıldı.

Geçen yıl Efrîn’de yürütülen Çağın Direnişi’nde şehit düşen YPG savaşçısı Davut Özsular (Navdar Serhat) Almanya’nın başkenti Berlin’de Ciwanên Şoreşger-Cîwanên Şoreşger-JIN tarafından düzenlenen bir etkinlikte anıldı.

Etkinliğe Şehit Özsular’ın anne, baba ve kardeşlerinin yanı sıra DEST-KADIN Meclisi ve NAV-DEM’den yüzü aşkın Kürdistanlı katıldı.

Berlin NAVDEM’de saat 14.00 da saygı duruşuyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Berlin NAVDEM Eşbaşkanı Yeko Ardıl yaptı. Açlık grevi direnişçilerini selamlayan Ardıl şöyle konuştu:

“Çağın direnişine dönüşen ve Kürt halkına yep yeni bellekler açan Leyla Güven öncülüğündeki direnişi selamlıyoruz. Avrupa’daki yaşamı elinin tersiyle iterek yüreğini Kürdistan dağlarına nakşeden Navdarları saygıyla anıyoruz. Onlara layık yurtseverler olma sözümüzü bir kez daha yineliyoruz.”

Daha sonra Şehit aileleri adına Daye Goze söz aldı.

Daye Goze de başta şehit ailelerine daha fazla dayanışma çağrısı yaptı.

“Bütün dünya Kürtlerin mazlum bir halk olduğunu ve meşru bir mücadele verdiğini biliyor” diyen Daye Goze şöyle konuştu: “Ama bizi aralarında pazarlamaya çalışıyorlar. İşte çocuklarımız bu onursuzluğu da dur demek için kendilerini feda ettiler. Daha çok elele verelim, daha güçlü yürüyelim ve onlara daha çok layık olalım.”

Davut Özsular’ın babası İbrahim Özsular konuştu.

Özsular tüm yurtseverleri selamlayarak başladığı konuşmasında “Bu gençler bizim çocuklarımız, nereye, ne için gittiklerini çok iyi biliyorlardı. Bizim de bilerek onların mirasına sahip çıkarak görevimizi yapmamız gerekir. Navdar Kürdistan’ın, Kürt halkının ve Önder Apo’nun şehididir” diye konuştu.

Skype aracılığıyla anmaya katılan Deniz Sürgit de şunları dile getirdi:

“Navdar kendisini hücrelerine kadar davaya adamış bir arkadımızdı. Navdar nerede ağır, kaldırılması zor bir görev varsa oraya koşan, gittiği her yeri ve başladığı her işi adeta fetheden bir militandı. Tüm Kürdistan ailesinin ve Önder Apo’nun başı sağolsun. Ona layık olmak için sonsuz mücadele içinde olacağız.”

Etkinlikte daha sonra Navdar Serhat’ın kendi sesinden söylediği şarkı dinlettirildi.

Davut Özsular’ın yaşamını anlatan sinevizyon gösteriminin ardından ablası Aze Navdar’ın kendisi için seslendirdiği ‘Mam, lı hevıya te mam’adlı ağıt dinlendi.

Etkinlik “Şehid namirin”, “Bijî Serok Apo”, “Jin jıyan azadi” sloganlarıyla sona erdi.