Belediye gaspı Berlin ve Toronto’da protesto edildi

Türk rejiminin HDP’li üç büyükşehir belediyesini gasp etmesi Almanya’nın başkenti Berlin ile Kanada’nın Toronto kentinde protesto edildi.

BERLİN

Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinin Erdoğan rejimi tarafından gasp edilmesi Avrupa’nın birçok merkezinde olduğu gibi Almanya’nın başkenti Berlin’de de düzenlenen bir gösteriyle protesto edildi.

Berlin Eylem Komitesi tarafından organize edilen protestoya Berlin Özgür Kürdistanlılar Toplumu, DESTDAN Berlin Kadın Meclisi, Ezidi Kadın Meclisi, PYD Berlin, HDK-Berlin Brandenburg, ATiK, ADHF, KKP, Yeşil Sol Parti, SYKP, AvEG-KON, Emek ve Özgürlükler Cephesi, Dersim Cemaati ve Dersim Dernekleri Federasyonu (FDG) gibi çok sayıda kuruluş da destek verdi.

“Yaşasın demokratik kurtuluş ve özgür yaşam” ve “İrademe dokunma” dövizlerinin açıldığı gösteri Berlin’in Kreuzberg ilçesindeki Kottbusser Tor meydanında düzenlendi. Sol Parti’den Kathına Schubert, Hakan Taş, DTK temsilcisi Hüseyin Yılmaz, HDK- Berlin Brandenburg Eş sözcüsü Seher Yeter, PYD Berlin temsilcisi Sileman Heci ve Dr. Nicks Brauns’un konuşmacı olarak katıldığı eylemde Kürdistan’daki belediyelere kayyum atanması kınandı.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı eylemde konuşmacılar kayyum kararının Kürt halkının seçilmiş iradelerine bir darbe anlamına geldiğine dikkat çektiler. Konuşmacılar, AKP faşizmine karşı birlikte mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptılar. Protesto gösterisinde sık sıka “Şehit namirin”, “Yaşasın devrimci dayanışma”,” Jin jiyan azadi” ve “Biji serok Apo” sloganları atıldı.

TORONTO

Aynı amaçla Kanada’nın Toronto kentinde de bir miting düzenlendi. Kentin işlek meydanlarından birinde toplanan Kürtler, HDP’li seçilmişler, tutuklu eski eş genel başkanları ve Amed’de polisin HDP’lilere yönelik saldırılarının yer aldığı fotoğraflar taşıdılar. HDP bayraklarının taşındığı eylemde, sık sık Türk faşist rejimini kınayan sloganlar atıldı.