Avustralya’da HRW’ye Kürt dosyası sunuldu

Avustralya Kürtlerden oluşan bir heyet, İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) temsilciliğine, Türk devletinin Kürtlere yönelik hak ihlallerini içeren bir dosya sundu.

Avustralya Demokratik Kürdistanlılar Toplum Federasyonu Eşbaşkanı İsmet Taştan ve Demokratik Toplum Merkezi Sözcüsü Mira İbrahim, İnsan Hakları İzleme Örgütü Avustralya şubesi genel sözcüsü Elaine Pearson ile görüştü.

Kürt heyet, HRW’ye Kürdistan’daki hak ihlallerine ilişkin bir dosya sundu. Dosyada özellikle Türk devletinin işgal saldırıları, sivilleri hedef alan katliamlar, köylerin zorla boşaltılması ve doğa katliamına ilişkin bilgiler yer aldı.

Heyet, Türk devletinin Efrîn işgali, işlediği savaş suçları, bölgenin demografik yapısının değiştirilmesi, işkence, alıkoyma, infaz ve halka ait malların yamalanması ve el konulmasına tepki gösterdi.

Dosyada, Türk devletinin Kürt siyasetçilere yönelik baskıları, HDP’li yöneticiler, seçilmişler, vekiller ve sempatizanlarına yönelik tutuklamalara yer verildi. Heyet, en son Diyadin Belediyesi eşbaşkanlarına yönelik polis şiddeti konusunda da bilgi verdi.