Avrupa genelinde tecrit protestoları sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto etmek amacıyla düzenlenen açlık grevleri ile dayanışma eylemleri sürüyor.

Almanya’nın Göttingen kentinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan mutlak tecridi protesto etmek ve açlık grevi direnişçilerine destek vermek için yürüyüş düzenledi.

Gänseliese Meydanı’ndan başlayan yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

İki saat boyunca kent merkezinde yürüyen kitle, bildiri de dağıttı. Alman sol gruplarının da katıldığı yürüyüş Göttingen belediyesinin önünde yapılan konuşmalarla sona erdi.

KOPENHAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da tecrit protesto edildi. Ayrıca Halepçe katliamında yaşamını yitirenler anıldı.

Vesterbros Torv Meydanı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Belediye Meydanı’na kadar yürüdü.

Kürdistanlılar ve dostlarının düzenlediği eylem, soykırım ve milliyetçilik karşıtı eylemle birleştirildi.

Eylemde yapılan konuşmalarda, Halepçe’nin acısının aradan geçen zamana rağmen, hala taze olduğu dile geldi. Katliamın sorumlularının hala herhangi bir hesap vermediği de belirtilen konuşmalarda, “Halepçe’de yaşayanan bu soykırım dünya insanlık tarihi açısından bir utanç sayfasıdır” denildi.

Dün Halepçe’de yapılan katliamın bugün başta AKP/MHP faşizmi öncülüğünde bütün Kürtlere yapılmak istendiği de belirtilen konuşmada DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişlerine de dikkat çekildi.

Verdens Sireni isimli kadın müzik grubu da sahne alarak, Kürtçe şarkılar söyledi.

Ayrıca milletvekili Ulla Sandberg, Kırmızı-Yeşil Birlik Partisi’nden İbrahim Benli de yaptıkları konuşmalarda açlık grevi direnişlerine dikkat çekti.

“Öcalan’a özgürlük”, “Tecrit insanlık suçudur” sloganları atan kitle, “Tecridi kıralım”, “Öcalan’a özgürlük” yazılı pankartlar taşıdı.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde de Dünya Siyasi Tutsaklarla Dayanışma Günü vesilesiyle bir yürüyüş düzenlendi.

St. Pauli spor takımının stadyumu önünde başlayan yürüyüş, Hamburg Anti-Faşist Bloku tarafından düzenlendi. Bin dolayında kişinin katıldığı yürüyüşte Kürdistanlılar da “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son”, açlık grevi direnişinde olan Leyla Güven ve diğer açlık grevi direnişçilerinin posterlerini taşıdı.

Yürüyüş başlamadan önce tertip komitesi adına yapılan konuşmada emperyalizme karşı mücadele eden siyasi tutsakların direnişinin yanı sıra Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi selamlandı.

Sık sık, “Siyasi tutsaklar onurumuzdur", “Yaşasın devrimci mücadele", “Kimse illegal değildir" bloganlarının atıldığı yürüyüş Damtor cezaevi önünde sona erdi.