Avrupa Efrîn için ayağa kalktı

Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırıları ve işlediği katliamlara karşı Avrupa’nın her yanında protesto eylemleri gerçekleşti.

İTALYA: İtalya’nın başkenti Roma’da İtalyan Partizanlar Derneği’nin organize ettiği faşizme karşı yürüyüş dört ayrı noktadan harekete geçti. Kürtlerin de katıldığı eylem için diğer kentlerden 400 otobüs Roma’ya geldi. Organizatörler büyük bir katılımın olduğunu bildirdi.

İtalya’nın Napoli kentinde ise kadın direnişi ve Kürt modeli üzerine kent belediyesi ve bir çok kadın derneği bir seminer organize etti. Seminer saat 16.30’a programlandı.

ALMANYA: Almanya’nın bir çok kentinde Kürtler ve dostları sokaklara çıktı. Köln ve Duisburg’da kalabalık kitleler yürüdü. Duisburg’da Almanya’nın Türk ordusuna panzer satışını protesto etmek amacıyla bir panzer maketi de göze çarptı.

BELÇİKA: Belçika’nın başkenti Brüksel’de Schuman meydanında bir miting gerçekleşti. Mitingde Türk devletinin katliamlarını gösteren fotoğraflar taşındı. Sık sık “Faşist Erdoğan”, “Bıjî berwedana Efrînê” sloganlarının atıldığı eylemde Avrupa hükümetlerinin sessizliği de kınandı.

FRANSA: Fransa’nın Strasbourg kentinde “Türk işgaline hayır. Dün Kobanê, bugün Efrîn” pankartı ile bir yürüyüş düzenlendi. Eylemde YPG ve YPJ bayrakları taşındı.

Avrupa’nın diğer bir çok kentinde de protesto eylemleri var.