Avrupa’da binler ‘katil, terörist Erdoğan’ sloganı ile yürüdü

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar, Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını protesto etmek için alanlarda.

PARİS

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürdistanlılar Türk Devletinin Efrîn'e yönelik saldırılarına protesto etmek için Fransa Dış ilişkiler bakanlığının önünde eylem yaptı.

Gün boyunca Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezine gelen Kürdistanlılar ve dostları akşam saatlerinde Fransa Dış ilişkiler bakanlığı binası önüne gelerek Fransa devletinden Türk devletinin saldırılarına karşı harekete geçmesi yönünde sloganlar attı

"Efrîn düşmeyecek Erdoğan düşecek", " Yaşasın Efrîn direnişi" dövizlerinin yanı sıra "Öcalan'a özgürlük" pankartı taşıyan kitle "Katil Erdoğan Macron destekçisi". " Kahrolsun faşist Türk rejimi " sloganları atan kitlenin etrafını polislerin dağılın uyarılarına rağmen kitle eylemlerini iki saat sürdürdü.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) temsilcileri eylemlerin her an, her gün çoğalarak devam edecektir, Paris ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları yarın saat 16.00'da Paris merkez derneğinde toplanma çağrısında bulunarak eylem sonlandırıldı.

TORİNO

Bugün İtalya'nın Torino kentinde de Kürtler ve İtalyanlar ortaklaşa düzenledikleri eylemle Türk devletinin Efrîn’e saldırılarını protesto etti.

“Sonuna kadar Efrîn’le dayanışma içinde olacağız” sloganı atan kitle, RAİ TV’sinin önünde de eylemlerini sürdürdü.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de de ABD konsolosluğu önünde bir araya gelen kitle, Türk devletinin Efrîn’e saldırısını protesto etti.

Eylemde yapılan konuşmalarda Rus ve ABD’nin Türk devleti ile yaptıkları kirli anlaşmalar protesto edildi.

MONTPELLIER

Fransa’nın Montpellier kentinde de çok sayıda Kürdistanlı ve Fransız sol grupların katılımı ile bir yürüyüş düzenlendi.

Peyrou Pitot Parkı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar Comedie Meydanı’na yürüdü.

Yürüyüş boyunca sık sık “Bijî berxwedana Efrîne”, “Hepimiz PKK'yiz", "Kürdistan'a statü", “Efrîn yalnız değildir”, "Biji berxwedana YPG YPJ”, “Katil Erdoğan” sloganları atan eylemciler, Fransızca hazırlanan bildirileri dağıttı.

DUİSBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırıları bir miting ve yürüyüşle ile protesto edildi. Duisburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi öncülüğünde Duisburg HBF’de saat 16.30’da toplanan yüzlerce Kürdistanlı ve dostları sivil itaatsizlik eylemi yaptı.

“Kürdistan’da katliam var”, “Diktatör Erdoğan’a hayır” yazılı pankartlar ile YPG, YPJ bayrakları taşındı. HBF’de sivil itaatsizlik eylemi boyunca yapılan konuşmalarla Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

KASSEL

Almanya’nın Kassel kentinde ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar, Türk devletinin saldırılarını protesto etmek amacıyla eylem düzenledi.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde de Kürtler ve dostları Efrîn için alanlardaydı. Bordeaux havaalanında sivil itaatsizlik eylemi düzenleyen Kürdistanlılar Türk devletinin saldırılarını protesto etti.

Kitle daha sonra ise sloganlar eşliğinde Bordeaux Tren istasyonuna geçerek eylemlerini orda sürdürdü.

KÖLN

Almanya’nın köln kentinde de Kürdistanlılar düzenledikleri kitlesel bir eylem ile Türk devletinin Efrîn’e saldırılarını protesto etti.

Binlerce kişinin katıldığı eylemde sık sık, “Bijî berxwedana Efrînê”, “Efrîn Erdoğan’a mezar olacak”, “Terörist Erdoğan”, “Bijî Azadiya Kurdistan” ve “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganları atılıyor.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde de Kürdistanlılar Efrîn’e yönelik saldırıları protesto için eylemdeydi. Gece saatlerinde Kürdistanlılar Hannover HBF önünde bir araya gelerek, eylem yaptı.

HAMBURG

Türk devletinin Efrin’e saldırısı Hamburg’da da düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Kadın ve çocukların çoğunluğunu oluşturduğu binlerce kişi Hamburg Damtor Tren İstasyonu’nda bir araya gelerek, “Katil Erdoğan", “Bebek katili Erdoğan", “Bıji berxwedana Efrine”, “Terörist Türkiye" sloganları eşliğinde Türk konsolosluğuna doğru yürüyüşe geçti

Hamburg ve çevresinde yaşayan Kürdistanlıların yanı sıra demokratik kitle örgütlerinin de  destek verdiği yürüyüş polis ablukasında Türk konsolosluğu önünde sona erdi.

Yürüyüş esnasında dev bir Kürdistan bayrağı ile YPG flamaları, Öcalan posterleri açıldı

MARSİLYA

Marsilya'da Kürdistanlılar bugün yeniden alanlara çıkarak 'Efrîn halkı' yalnız değil sloganını haykırdı.

Marsilya Demokratik Toplum Merkezi, Arin Mirkan Kadın Meclisi ve Marsilya Ciwanen Azad'ın yaptığı çağrının ardından Canebiere Meydanı'nda toplanan üç bine yakın kişi ellerinde PKK, PYD, YPG bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri eşliğinde Rus Konsolosluğuna doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca 'Efrîn faşizme mezar olacak', 'Efrîn yanlız değil', 'katil Erdoğan' sloganı atan Kürdistanlılar, 'Efrîn direnecek, Efrîn kazanacak', 'faşizme geçit yok' pankartı ve üzerinde 'direnişimiz Erdoğan'ın son olacak' dövizleri taşındı.

İki saatlik yürüyüşün ardından Rus Konsolosluğu önüne varan kalabalık kitle bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Polisin önceki güne göre yoğun güvenlik alması dikkat çekti. Miting alanında eylemciler sık sık Fransızca 'katil Erdoğan, işbirlikçi Rusya' sloganı attı.

Daha sonra Fransızca ve Kürtçe konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda şunlar ön plana çıktı: “Kobanê düştü düşecek diyenler bugün Efrîn için aynı sözleri söylemekte. Kobanê nasıl düşmediyse Efrîn de düşmeyecek. Türk devleti ve onun çeteleri düşecek. Efrîn onların mezarı olacak. Kimsenin bundan kuşkusu olmasın. Yeterki alanlarda olalım. Efrîn halkımızı yalnız bırakmayalım. Onların sesi olalım” denildi.

BERN

Türk devletinin Efrîn’i yönelik işgal planıyla başlayan hava saldırıları Bern’de gerçekleştirilen eylemle protesto edildi.

Ciwanen Azad öncülüğünde Bern merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen 200’e yakın kişi bir eylem gerçekleştirdi. Erdoğan-Erdoğan karşıtı aralıksız sloganların atıldığı eylemde yapılan konuşmalarda Kürdistanlılar olarak işgalci faşist zihniyet Efrîn’den çekilene dek Kobane direnişi ruhuyla her gün alanlarda olacakları vurgulandı.

Ayrıca Bern’de yarın Rusya Konsolosluğuna yapılacak olan yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı. Eylem 22 Ocak Cumartesi günü Bern Helvetiaplatz alanında Saat: 14h00’te başlayacak ve buradan Rusya Konsolosluğuna bir yürüyüş gerçekleştirilecek.

HELSİNKİ

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de de Kürdistanlılar Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal saldırılarını eylemle protesto etti.

Sık sık "Biji bexwedana Efrîn'e", "Biji Serok Apo" sloganlarının atıldığı eylemde Çarşamba günü düzenlenecek eyleme katılım çağrısı yapıldı.