Alternatif Arayış Ağı, 4. konferans için hazırlanıyor

Alternatif Arayış Ağı, "Kapitalist Moderniteye Meydan Okumak" sloganıyla gerçekleştirdiği konferansların 4’üncüsünü “Dünyamızı geri istiyoruz!, Diren, Geri Al ve Yeniden İnşa Et, Otonom Eğitim Yap ve Örgütlen” başlığıyla gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın düşüncelerinin tartışıldığı "Kapitalist Moderniteye Meydan Okumak" sloganıyla düzenlenen konferansların 4’üncüsü organize ediliyor.

"Kapitalist Moderniteye Meydan Okumak IV: Dünyamızı geri istiyoruz!, Diren, Geri Al ve Yeniden İnşa Et, Otonom Eğitim Yap ve Örgütlen” başlıklı konferans, Almanya’nın Hamburg kentinde 7-9 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Aralarında "Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürdistan’a Barış İnisiyatifi’nin de bulunduğu birçok Kürt ve Alman kuruluşu tarafından oluşturulan "Network for an Alternative Quest" (Alternatif Arayış Ağı) tarafından organize edilen konferansın hazırlıklarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

BU KAOSTAN ÇIKABİLİRİZ

Dünyada daha önce hiç bu kadar hızlı bir yakımın olmadığı belirtilen açıklamada, “Son yüzyılda sadece farklı diller ve kültürler yok olmakla kalmıyor, her gün çok sayıda bitki ve hayvanın nesli tükeniyor. Kapitalist modernite ve onun kaynağı olan ataerkillik, sadece insan toplumunun değil, aynı zamanda dünyamızı da yıkımın eşiğine getiriyor. Ancak hiçbir şey umutsuz değildir, kolektif bir duruş sergilersek bu kaostan daha iyi bir uygarlıkla (demokratik uygarlıkla) çıkabiliriz. Bunun için şimdi bir şeyler yaparsak, başka bir dünya aramamıza gerek yok; dünyamızı geri istiyoruz!” denildi.

ÜÇ KONFERANSTA ALTERNATİFLER TARTIŞILDI

Geçtiğimiz üç konferansta yüzlerce öğrenci, entelektüel, aktivist ve hareketin bir araya geldiği belirtilen açıklamada, “Burada mevcut engelleri ve bu engellerin nasıl aşılabileceğini ve eleştirilerin hangi alternatifleri doğurduğunu tartıştık. Dünyanın dört bir yanından ve Kürt özgürlük hareketinden, özellikle de onun kilit düşünürü Abdullah Öcalan'dan birçok fikir, kolektif anlayışımızı ve pratiğimizi güçlendirmek için bir araya geldik” ifadelerine yer verildi.

YENİDEN İNŞAYA ODAKLANILACAK

Bu yılki konferansın ana temasının yeniden inşa üzerine odaklanacağına işaret edilen açıklamada, “Sanat, Eğitim ve Demokratik Konfederalizmin inşası.” Konferansta, “Kapitalist Modernite - Çoklu Cinayet Rejimi, Ekokırım, Sosyal-kırım, Feminisid ve Epistemisid, Otonom Eğitim, Abdullah Öcalan’ın fikirleri masaya yatırılacak” bilgisi verildi.

KAYIT VE KATILIMA DAİR DETAYLAR

Konferans için kayıtlar başlarken, konferansa katkı sunmak isteyenlerin, geçmiş konferanslarda olduğu gibi bu konferansa da makalelerini iletebilecekleri ya da atölye çalışmalarına katılabilecekleri belirtildi.

Açıklamada konferansa katılım konusunda şu detaylara yer verildi:

*Atölye gerçekleştirmek isteyenler önerilerinin detayları ile birlikte (en fazla 200 kelime) 20 Ocak’a kadar [email protected] adresine mail atabilir. Seçilen çalışmalar 20 Şubat’ta başvuru sahiplerine bildirilecek.

* Makale çağrısına başvuru yapanların ise 25 Ocak’a kadar başvurularını yollamaları gerekiyor. Başvuruların seçim süreci 5 Şubat’ta sona erecek. Kabul edilen makaleler (3 bin kelimeyi geçmeyecek şekilde) 15 Mart tarihine kadar gönderilmelidir.

* Makale ve atölye için başvurular ve konular hakkında güncel bilgilere Network for an Alternative Quest (www.networkaq.net) web sitesinden ulaşılabilir. Yine konferans da çeşitli dillerde simultan çeviri de gerçekleştirilecektir, gönüllü çevirmenler için çağrı da burada bulunmaktadır. Daha önce yapılan konferanslara ilişkin bilgilere ise şu YouTube adresi üzerinden ulaşmak mümkün:

 

Organizasyonla iletişim adresi ise şöyle: [email protected]

KONFERANSIN ORGANİZESİNDE YER ALAN KURUMLAR

Konferansı organize eden kurumlar şunlar:

  • Uluslararası Abdullah Öcalan’a Özgürlük-Kürdistan’da Barış İnisiyatifi
  • Kürt Akademisyenler Ağı (KURD-AKAD)
  • Kürdistan Öğrenciler Birliği (YXK)
  • Kurdistan Report Dergisi(ISKU)
  • Barış için Kürt Kadın Bürosu (Cenî)
  • Civaka Azad
  • Kürdistan Enformasyon Merkezi e.V.
  • Kürt Halkla İlişkiler Merkezi
  • Jineoloji Merkezi
  • Demokratik Modernite Akademisi