Almanya ve İsviçre’de Öcalan eylemleri

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için Avrupa’daki eylemler yayılarak sürüyor.

DARMSTADT

Almanya’nın Darmstadt kentindeki Luisen Platz’da saat 17.30’da başlayan yürüyüşe yüzlerce Kürdistanlı katıldı.

Öcalan’a özgürlük sloganlarının atıldığı yürüyüş miting ile devam etti. Darmstadt Meclis Eş Başkanı Merdan Kaçmaz yaptığı konuşmada Avrupa’da yaşayan Kürtlerin Öcalan için duyarlı olması çağrısında bulundu.

Ardından Darmstadt Meclis üyesi Mehmet Çoban halkı bilgilendirerek bu süreçte herkesin hareket içinde olmasını önderliğin durumuna ilişkin herhangi bir bilgi alınmadığı sürece alanlarda olacaklarını ve bu hafta boyunca aralıksız eylemlerin süreceğini Kürt halkı ve dostlarının önderlik için alanlarda olmaları için çağrıda bulundu.

SACHSEN

Sachsen Eyaleti’nin ise Dresden, Magdeburg, Halle Salle ve Leipzig kentlerinde Kürdistanlılar sokaktaydı. Yapılan eylemde Öcalan’ın özgürlüğü için sloganlar atıldı ve pankartlar taşındı, bildiriler dağıtıldı.

Sachsen eyaletinde yaşayan Kürdistanlıların hafta içi de eylemleri sürecek.

SAARBRÜCKEN

Saarbrücken'de halk dün akşamdan bu yana Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için alanlarda. Bugün halk saat 18.00'da yeniden Europa Galeri önünde Öcalan posterleriyle miting için buluştu. Eylemler Cuma gününe kadar devam esecek.

ZÜRİH

Kürt Halk Önderi sağılığı ve güvenliği hakkında inandırıcı bir açıklama yapılması için NÇDK-S ve İsviçre Kürt Kadın Birliği ortaklaşa Zürih’te eylem düzenledi. Kürdistanlılar ve dostları Rathausbrücke’de toplandı. “Dikkat Türkiye, Öcalan’sız dünyayı başınıza yıkarız” yazılı pankartın taşındığı eylemde Türkiye konsolosluğuna yürüyüş yapıldı. “Öcalan’a Özgürlük Kürdistan’a statü”, “Öcalan’sız dünyayı başınıza yıkarız” sloganlarının atıldığı yürüyüş sonrası Türk Konsolosluğu önünde miting yapıldı.

Saygı duruşunun ardından NÇDK-S Eşbaşkanı Metin Menteş açıklama yaptı. Menteş “Önderliğimizin sağlık ve güvenliğinden emin olmadıkça eylemlerimiz devam edecek. Diktatör Erdoğan bilsin ki, Önderliğimizin yaşamı ve özgürlüğü hayati önemdedir. Ve buradan sesleniyoruz Önder Apo’nun yaşam güvencesi yoksa kimsenin rahat bir yaşamı olmaz” diye konuştu.

Menteş’in açıklamasının ardından Feminist Kadın Grubu adına konuşan Susanne Schaffer, faşizmin her yerde aynı olduğunu belirterek faşizmi yıkmak için güçlü kadın örgütlülüğünün oluşturması gerektiğini vurguladı. Zürich Amed Kardeş Kent Komitesi adına konuşan Jochi Weil, Öcalan’ın özgürlüğü Kürtlerin özgürlüğü ve barışın garantisi anlamına geldiğini belirtti. Weil’in ardından HDK İsviçre adına açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaların ardından kitle “Katil Erdoğan” ve “Öcalan’a özgürlük Kürdistan’a statü” sloganları eşliğinde Zürich Bahnhof’a yürürmüş yapıldı. Zürich merkez garında yapılan oturma eyleminin ardından eylem sona erdi.