Almanya’da Türk çetesinin yargılanması başlıyor

Erdoğan rejiminin Almanya'daki çetesi "Osmanen Germania" (Almanyalı Osmanlılar) adlı gruba yönelik dava önümüzdeki Pazartesi günü başlıyor. Davada çetenin 3 lideri de dahil 8 kişi yargılanacak.

2014 yılında kurulan ve boks kulübü adı altında örgütlenen "Osmanen Germania" (Almanyalı Osmanlılar) çetesinin AKP iktidarıyla ilişkileri bir süredir Almanya'nın gündemindeydi. Silah kaçakçılığı, insan ticareti, uyuşturucu ve Kürtlere yönelik saldırılarla dikkat çeken çeteye yönelik nihayet hukuki süreç başlıyor.

26 Mart Pazartesi günü çetenin 8 üyesinin yargılanacağı davanın duruşmaları Stuttgart’taki Gençlik Mahkemesi’nde başlıyor. Ocak 2019 yılına kadar sürmesi planlanan duruşmalarda çetenin cezaevinde olan liderlerinden Mehmet Bağcı, Selçuk Şahin ve Levent Uzundal da hakim karşısına çıkacak.

Ancak çetenin üyeleri ve liderleri AKP rejimiyle bağlantılarından dolayı yargılanmaması dikkat çekti. Çeteye yönelik hazırlanan iddianamede çete üyelerine cinayete teşebbüs, yaralama ve ruhsatsız silah bulundurmaktan suçlamalar yöneltiliyor. Polisin soruşturmasında çetenine Erdoğan rejimiyle bağlantılı olarak talimatlar aldığının bilinmesine rağmen, “cinayete teşebbüs” suçlaması sadece gruptan ayrılanlara karşı uygulanan şiddetten dolayı ifade ediliyor.

POLİS AKP İLE BAĞLANTILARINI BELGELEMİŞTİ!

Geçtiğimiz Aralık ayında basına yansıyan ses kayıtlarına göre Erdoğan'ın yakın isimlerinden olan AKP'li vekil Metin Külünk'ün "Osmanen Germania"nın silah alınması için çetenin lider isimlerine birçok kez para akışında bulundu. Çetenin bu paralarla Kürtlere karşı kullanılmak üzere birçok kez tabanca ve otomatik silah aldığı tespit edilirken, çetenin liderlerinden Mehmet Bağcı ve Selçuk Şahin bu bağlantılar yüzünden gözaltına alınmıştı.

13 Mart 2018 günü ise Kuzey Ren Vestfalya (NRW), Baden-Württemberg ve Hessen eyatlerinde polis birimleri çeteye ait 41 ev ve iş yerinde aramalar yaptı. Eş zamanlı olarak gerçekleşen baskınlarda çete üyelerinin tehlikeli ve silahlı olabileceğini düşünüldüğü için operasyonlara özel polis birlikler de katıldı.

Operasyona ilişkin açıklama yapan Essen savcılığı baskınlarda dernek yapılanması ve faaliyetlerine ilişkin bilgi toplandığını bildirdi. İçişleri Bakanlığı verilerine göre çetenin hali hazırda 22 yerel şubesi ve 300’den fazla üyesi bulunuyor.

Özellikle NRW Eyaleti içişleri bakanlığı çetenin AKP iktidarının bir kolu gibi çalıştığı düşünüyor. Daha önce de Almanya çapında çeteye ait mekanlarda aramalar yapan polis birçok kişi ve yöneticiyi gözaltına almıştı.

Konuyla ilgili haber: