Almanya'da DKTM kongreleri

Almanya'da Bergheim, Mönchengladbach DKTM'leri kongrelerini yaptı.

Almanya'nın Bergheim kentinde DKTM'nin kongresi yapıldı. Efrîn şehitleri için saygı duruşuyla başlayan kongrede, CKD temsilcisi değerlendirmede bulundu.

"Lozan'la Kürdistan parçalandı. Doğu, Rojava, Kuzey ve Güney Kürdistan'da kürtlerin dilleri, kültürleri, inançları yasaklandı. Kürtler artık Lozan'la kendilerine dayatılan siyaseti kabul etmiyor" diyen CKD temsilcisi, şunları da ifade etti:

"Bugün belli bir aşamaya gelen mücadele Kürdistan'ın dört parçasında sürüyor. Rojava'da özerk sistem kuruldu. Başur'da bir hükûmet kuruldu. Fakat Başur hükûmeti önceliği halkın özgürlüğüne değil, kendi aile çıkarlarına verdi. Türk devleti Newroz günü Başûrê Kurdistan'da dört köylüyü katletti; hükûmet bu katliama sessiz kaldı. Bugün Ortadoğu'da 'üçüncü dünya savaşı' yaşanıyor. ABD, Avrupa, Rusya bu savaşın içinde. Bu güçler Ortadoğu'yu kendi aralarında paylaşmış durumdalar. Bundan kaynaklı bu devletler Türk devletinin Efrîn'i işgal etmesine sessiz kaldılar ve Rusya Efrîn soykırımında direkt Türk devletini destekledi. Efrîn'de direniş durmuş değil. Halk Efrîn yönetiminin kararı vermesi üzerine şehri boşalttı. Halk savaşçılarının şehir merkezinde işgalcilere dönük yaptığı eylemler savaşçıların şehir merkezinde olduğunun ve direnişin devam ettiğinin en iyi kanıtıdır."

Kongrede yeni dönem için 23 kişilik meclis oluşturuldu. Meclis eş başkanlığına ise Güner Güngör ve Hatice Yalçın seçildi.

MONCHENGLADBACH

Almanya'nın Mönchengladbach kentinde de DKTM'nin 4. Kongresi düzenlendi. Yeni yönetim, önumüzdeki dönemde Çağın Direnişi ruhuyla görevlerini üstleneceklerini belirtti.

Mönchengladbach DKTM, yeni komisyonlarını, meclisini ve eş başkanlarını seçti.