Almanya, İskoçya ve İngiltere Öcalan için sokakta

Kürdistanlılar, Almanya, İskoçya ve İngiltere'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için alanlara çıktı.

Almanya'nın Hannover kentinde yaşayan Kürdistanlılar, Türk Konsolosluğu önünde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlığı ve güvenliği için bir araya geldi. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı eylemde konuşan Hannover Meclis Başkanı Ciwan Cewlik, Öcalan'ın sağlık durumuyla ilgili net bilgi edinene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Ronahi Kadın Meclisi adına da Devrim Alp bildirileri okudu.

Hildesheim'de ise saat 17.00'da miting ve yürüyüş yapılacak.

EDINBURG

İskoçya'nın başkenti Edinburg'da da Kürtler Öcalan için alanlara çıktı. Onlarca Kürt İskoç Parlamentosu önünde bir araya gelerek, Öcalan'ın sağlığından endişe duyduklarını, uluslararası kuruluşların harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

HULL

Kuzey İngiltere'nin Hul kentinde, Kürt Halk Meclisi alanlara çıkarak Öcalan için bildiri dağıttı, konuşmalar yaptı. Eylemciler, Öcalan'a dönük tecrit hakkında kamuoyunu bilgilendirirken, "Son günlerde dönen çirkin haberler bizi oldukça kaygılandırmaktadır. Öcalan'ın özgürlüğü, başta Kürtler olmak üzere halkların özgürlüğüdür" dedi.

Eylemciler, Öcalan'ın derhal ailesi, avukatları ve bağımsız bir heyetle görüşmesi gerektiğini söylerken, "Eylemlerimiz haber alana kadar devam edecek" dedi.