GÖRÜNTÜLÜ

Abdullah Öcalan’a Özgürlük Yürüyüşü Melun’de devam etti

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yapılan uzun yürüyüş Fransa'nın Melun kentinde sürdü.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için başlayan 25 günlük yürüyüş 10. gününde Fransa’nın Melun kentinde devam etti.

Uzun yürüyüş saat 16:30’da Aziz Georges Meydanı’na (Place Saint Georges) kadar sürdü.

Yürüyüş boyunca çevredeki halkı bilinçlendirmek için binlerce bildiri dağıtılırken, bölgedeki Fransız esnaf ve kurumlara Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tutulduğu hukuk dışı yoğun tecrit şartlarına dair dosyalar sunuldu.

Yürüyüş esnasında valiliğin önünde bir açıklama yapıldı. Uzun yürüyüşçülerden Erdal Şahin konuşmayı yaparken, konuşmadan önce bütün Kurdistan şehitleri adına saygı duruşunda bulunuldu.

Erdal Şahin, şu ifadeleri kullandı:

“22 Ocak’ta başlayan Önderliğe özgürlük hamlesi 15 Şubat’ta Strasbourg’da CPT önünde son bulacak. Bugün bu hamlenin 10. günündeyiz. Yarın Evry’de olacağız. Önderlik 25 yıldır sömürgeci TC zihniyeti altında resmen esir muamelesi görmekte ve kendi doğal hakkı olan ailesiyle görüşmesine ve iletişimde bulunmasına Türk devleti engel olmakta... Önderliğin tecrit altındaki pozisyonuna dikkat çekmek amacıyla bu yürüyüş gerçekleştirilmekte.

Kurdistan’daki bu ağır sürecin tamamı değerlendirildiğine, bir halkın kendi önderliğinden uzak tutulması, uzak bırakılmaya çalışılması, ailesiyle yapılması gereken doğal bir görüşmenin bile engellenmesi bu süreçte çözüme dönük devletin hiçbir zihniyetinin olmadığını ortaya koymaktadır. Bizler, hem diasporadaki hem de ülkedeki Kürtler bunu sürekli gündemde tutmaya çalışacağız. CPT en son 2 yıl önce Önderliği ziyaret etmişti fakat onun şartlarına dair herhangi bir açıklama yapmadı. Biz de bu nedenle, dikkat çekmek için yürüyüşümüzü 15 Şubat’ta CPT önünde bitirmeye karar verdik...”

Yürüyüş boyunca coşkulu bir şekilde şarkılar söyleyen 25 kişilik temsili yürüyüş grubu ve dostları, hoparlörlerden Fransızca yapılan açıklamalarda bulundu.Ayrıca yürüyüş sırasında toplanan kartpostallar İmralı Adası'na gönderildi.

Yerel saatle 18.00’de Melun’deki Halk Merkezi’nde halk toplantısı yapılacak.

Yürüyüşün yarınki etabı Paris’in güneyinde bulunan Evry kentinde yapılacak. Burada dengbêj dinletisi de yapılacak.