Şiyar Serxwebûn Berlin’de karşılandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kırılması amacıyla 17 Aralık 2018’de başlayan açlık grevinde yer alan Şiyar Serxwebûn, Berlin’de Kürtler tarafından kitlesel karşılandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecriti kaldırmak için Leyla Güven’in başlattığı açlık grevi direnişine Fransa’nın Strasbourg ayağında 14 devrimci yer almıştı. Onlardan birisi de Berlin’den katılan Şiyar Serxwebûn’du.

17 Aralık 2018’den bu yana açlık grevinde olan Şiyar Serxebûn ve arkadaşları açlık grevi direnişini, Öcalan’ın çağrısı üzerine 26 Mayıs günü sonlandırmıştı. Açlık grevinin sona ermesinin ardından Berlin’e dönen Serxwebûn merkez tren garında çiçeklerle karşılandı.

Navenda Civaka Azad Berlin derneğine geçen Serxwebûn burada Kalabalık bir Kürdistanlı kitle tarafından sevinçle karşılandı. Daha sonra dernekte verilen iftar yemeği sonrası kitle hitaben bir konuşması yaptı. Serxwebûn, 161 gün boyunca bedenlerini aç bırakmalarına rağmen eylemlerini kararlı ve moralli şekilde sürdüklerini ifade etti.

Bundan sonraki süreçte Öcalan’ın özgürlüğü için daha yoğun çalışma yürüteceklerine dikkat çeken Serxwebûn devamla şöyle konuştu: “Çünkü bizler Başkan Apo’yu, partimizi, halkımızı ve şehitlerimi seviyoruz. Açlık grevi direnişi sırasında şehit düşen arkadaşlarımızı da asla unutmayacağız, onların halkası olduğu bir direnişe sonuna kadar sahip çıkacağız.”

TUZAK’IN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Daha sonra Berlin’de 3 aktivistle birlikte açlık grevi eylemi direnişine katılan Mele Mustafa Tuzak da kitleye hitaben kısa bir konuşma yaptı. Berlin’de kaldırıldığı hastanede tedavi süren ve etkinliğe iz alarak katılan Tuzak, Türk devletinin açlık grevi eylemcilerinin iradesi karşısında geri atmak zorunda kaldığını belirterek şöyle konuştu: “Öcalan’ın özgürlüğü ve tecridin kaldırılması için verilen mücadelenin aralıksız bir şekilde sürmesi gerekiyor.”

Açlık grevi eylemlerinden dolayı bu Ramazan ayında iftar yemeği veremediklerini ifade eden Berlin Özgür Kürdistanlılar Meclisi Eşbaşkanı Erhan Fırat ise etkinliğe katılan herkese teşekkür etti. Fırat, İmralı’daki tecridin aralıksız şekilde kırılması ve Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü için etkinlik ile gösterilerin süreceğini bildirdi.