Özgürlük Nöbeti’ni Luzern grubu devraldı

566. haftasında Özgürlük Nöbeti’ni devralan Luzern grubu, AKP-MHP rejiminin tecrit politikalarının 14 Mayıs’ta sonlanacağı, barıştan ve özgürlükten yana tüm kesimlerin iyi bir mesaj vereceğini söylüyor.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı “Özgürlük Nöbeti” 566. haftasında devam ediyor.

Her hafta Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde devralarak sürdürdüğü nöbeti, İsviçre’nin Luzern kentinden gelen grup devraldı.

Grupta Ercan Güneş, Gökhan Babayiğit ve Abdurrahim İlbaş yer alıyor.

Grup adına konuşan Ercan Güneş, çeyrek asırdır esaret altında olan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 11 yıldır Strasbourg’da bulunan uluslararası kurumlar önünde nöbet tuttuklarını hatırlatarak, şöyle devam etti: “Rêber Apo, çeyrek asırdan beri esaret altında olmasına rağmen demokratik, özgürlükçü fikirleri ile tüm Ortadoğu’yu aydınlatıyor. Tüm Ortadoğu’yu yönetme kabiliyetine sahip olmasına rağmen işgalci, faşist ve komplocu Türk devleti, Rêber Apo gibi özgürlükçü kesimleri altında tuttuğu tecritten çıkarmak istemiyor. İki yıldan beri Rêber Apo üzerinde ağır bir tecrit uygulanıyor; avukatları ve ailesiyle görüştürülmüyor. Rêber Apo şahsında Kürt ve Kurdistan, hepimiz tecrit altındayız. AKP-MHP faşist rejimi bunu iyi bilsin ki, onların savaş, imha, inkar politikaları yakın bir dönemde çökecektir. Ekonomisi, politikaları zaten çökmüştür. Barışçıl, özgürlükçü kesimlerin 14 Mayıs’ta iyi bir mesaj verecektir; AKP-MHP faşist iktidarını bitireceklerdir.”