Özgürlük otobüsü Marsilya'da coşkuyla karşılandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile cezaevlerindeki siyasi tutsakların özgürlüğü talep etmek ve gezici kütüphane 9 Ekim’de Fransa’nın Strasburg kentinden yolan çıkan özgürlük otobüsü Lyon'un ardından Marsilya'da coşkuyla karşılandı.

KÜRDİSTANLILAR ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK OTOBÜSÜNE 40 KM EŞLİK ETTİ

Sabahın erken saatlerinden itibaren DKTM'de toplanan kitle onlarca araçlık konvoy oluşturarak Marsilya'dan 40 km mesafede bulunan Rognac ilçesinde otobüsü karşıladı. 'PKK' bayrakları ve 'Öcalan' posterleriyle arabalarını donatan Kürdistanlılar, otobüse mitingin yapıldığı Vieux-Port Meydanı'na kadar eşlik etti. Otobüs Marsilya'nın en işlek caddesi La Jolliette geçerken kitle Fransızca 'Liberte Pour Ocalan' (Öcalan'a özgürlük) sloganını haykırdı.

Çevrede bulunan halkın meraklı bakışları arasında yol alan otobüse zaman zaman çevrede bulunan Fransızlar zafer işaretiyle destek verdi. Bir saatlik Marsilya turunun ardından Vieux-Port Meydanı'na ulaşan otobüsü Kürdistanlılar 'Biji Serok Apo' sloganıyla karşıladı. Ardından Otobüs eylemcilerine güller dağıtıldı.

Kürdistanlılar daha sonra halaya durarak Rakka'nın özgürleşmesini kutladı. Meydana 'dün Kobane, bugün Rakka özgürleşti' pankartının asıldığı eylemde Marsilya DKTM adına Salih Azad ile KCDK-E Eş başkanı Fatoş Göksungur birer konuşma yaptı.

ORTADOĞU'DA YENİ BİR SAYFA AÇILDI

Konuşmasına Marsilya'da yaşayan Kürdistanlıların 3 gündür gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek başlayan Azad, 'gün önder Apo'ya sahip çıkma günüdür' dedi. Azad Fransızca yaptığı konuşmada şunları ifade etti: "Bugün Ortadoğu'da Kürtler barbar çetelere karşı tarihi bir zafer elde etmiştir. Bu zaferle beraber Ortadoğu'da yeni bir sayfa açılmıştır.”

Daha sonra konuşan KCDK-E Eş başkanı Fatoş Göksungur otobüsün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın İdeolojisini tanıtmak amacıyla yolla çıktıklarını söyledi.

'ÖNDERLİĞİMİZİN HAKİKAT YOLCULUĞUDUR, BİZ DE ONUN İZİNDE GİDİYORUZ'

"Rakka'nın özgürleşmesinin mimarı önder Apo'dur" diyen Göksüngür "Rojava'ya hayat veren önderliğimizin felsefesi ve ideolojisi bugün Rakka'yı da özgürleştirmiştir" diye ekledi.

Göksungur şöyle konuştu:"Rakka'yı Kürtler özgürleştirdi, Arab halkı da özgürleşti. İnançlar, halklar ve kimlikler özgürleşti. Önderliğimizin Demokratik Ulus söyleminin; bütün halkların, inançların aynı coğrafyada eşit ve özgür yaşamasının temellerini bugün attık. Onun için biz 33 günlük bir yolculuğa çıktık. Bu Önderliğimizin hakikat yolculuğudur. Biz de onun izinde gidiyoruz. Bu hakikatin izini süren bizler önderliğimizin ideolojisini ve felsefesini sadece Avrupa'ya değil, dünya da yaşayan bütün Kürtlerin birer elçi gibi, birer ulak gibi önderliğimizin fikirlerini yayma sorumluluğumuz var. 19 yıldır ağır tecrit koşullar altında rehin tutulan önderliğimiz düşünceleriyle, ideolojisiyle herkesi özgürleştiriyor. Bize düşen de onun içinde bulunduğu durumu, rehin tutulduğu İmrali sisteminde onun özgürlüğünü sağlamaktır. Bu Kürtlerin ve Ortadoğu halkların birinci görevidir. Bunu başaramasak tarih karşısında hesap vereceğiz. Gelecek nesillere hesap vermek durumunda kalacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Rakka'nın özgürleşmesi davul-zurna eşliğinde durulan halayla kutlandı. Kutlama akşam geç saatlere kadar sürdü.