Özgürlük Nöbeti Şehitler Komitesi üyelerinde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen nöbet eylemi, bu hafta şehit aileleri tarafından yürütülüyor.

Avrupa Konseyi önünde 7 yılı aşkın bir süredir devam eden Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini geçtiğimiz hafta Almanya’nın Bremen şehrinden gelen bir grup sürdürmüştü. Pazar gününden bu yana ise Almanya ve İsviçre’den gelen Şehitler Komitesi üyeleri Hediye Çelik, Rewşan Dikkat, Tahsin Türk Abdurrahman Ateş Öcalan’ın özgürlüğü için nöbetteler.

369’uncu haftasına giren nöbet eylemini 14 Temmuz günü devralan eylemciler, direnişçilerin Kürdistan Özgürlük Mücadelesinin en zor anlarında fedaice sürece müdahale ettiklerini hatırlattılar. Eylemciler Kürdistan halkının şehitlerinin ilk kez olmadığını ve özgürleşene kadar da şehitlerin olacağını dile getirdi.

Kürt Halk Önder’inin 21’inci yılına giren esaretinin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Grup Sözcüsü Tahsin Türk, Kürt halkının Öcalan’la özgür ortamda buluşana kadar bu tür eylemliliklerinin devam edeceğinin altını çizdi. Türk, İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) yetkililerine de seslenirken, tecridin devam ettiğine dikkati çekti.

Şehitler Komitesi üyeleri, 14 Temmuz direnişçilerinin yanı sıra 5 Temmuz’da Türk hava saldırılarında hayatını kaybeden KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Diyar Xerib’i andılar.