Örebro'da 14 Temmuz şehitleri ve Xerib anıldı

Amed zindanında 14 Temmuz'da ölüm orucunda, 21 Mart'ta Medya Savunma Alanları'nda ve 5 Temmuz'da Türk devletinin hava saldırılarında yaşamlarını yitiren Diyar Xerib'i anmak için İsveç'in Örebro kentinde bir etkinlik düzenlendi.

Öreboro Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde düzenlenen etkinlik 14 Temmuz şehitleri, Diyar Xerib ve 21 Mart'ta Medya Savunma Alanları'nda şehit düşen 5 gerilla için yapılan 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Etkinlikte bir konuşma yapan İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Rıdvan Altun, Türk devletinin işbirlikçilerin desteğiyle Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarını sürdürdüğünü ve saldırıların hedefinde sadece Kandil'in değil Rojava ve Güney Kürdistan halkının olduğunu söyledi.

Başta Güney Kürdistan halkı olmak üzere tüm Kürdistanlılar, devrimci demokratik güçlerin bunun bilinciyle Güney’deki işgal saldırılarına karşı çıkmasının gerektiğini söyleyen Altun, Kürt Halkı ve Kürt Özgürlük Hareketinin bu saldırılardan güçlenerek çıkacağına olan inancını dile getirdi.

Diyar Xerib'in özgür Kürdü temsil ettiği için hedef alındığını belirten Altun, “Ancak artık hiçbir düşman ve ihanet özgür Kürtlerin önünü alamaz. Artık halklaşan bir özgür Kürtler var. Özgür ittifaklar geliştiren, siyaset belirleyen ve inşa eden ve kadın özgürlüğü yaşamın tüm alanlarına yerleştiren bir halkı ne düşman ne de Barzani'lerin engelleme gücü var” dedi.

Güney Kürdistan halkının ihanetçi Barzani'lerle değil Helmet çizgisi ve anlayışıyla anılacağına vurgu yaptı.

Etkinliğe Asuri-Süryanilerin yanı sıra İran KDP ve diğer parçalardan Kürt parti ve örgütleri katılarak dayanışma mesajları verdi.

14 Temmuz şehitleri ve KCK Genel Başkanlık Kurulu Üyesi Diyar Xerib'in yaşam ve mücadelelerini anlatan sinevizyon gösteriminden sonra etkinlik sona erdi.