Öcalan’a özgürlük nöbet eyleminde üç gün geride kaldı

Strasbourg’daki AK binası önünde Kürt Halk Önderi Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen oturma eyleminde üçüncü gün geride bırakıldı.

Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) ile Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) tarafından düzenlenen oturma eylemiyle, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talep ediliyor. Pazartesi günü başlayan eylemle aynı anda Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin ‘Zamanı Geldi’ adlı kampanyası da başlatılmıştı.

Yüzün üzerinde Kürdistanlının katıldığı oturma eylemi, Avrupa Konseyi’nin (AK) hemen karşısında, yine Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla düzenlenen nöbet eyleminin de bulunduğu alanda düzenleniyor.

Dün gün boyunca birçok etkinlik düzenlenirken, eylemcileri çevre ülkelerden gelen çok sayıda Kürdistanlı da ziyaret etti. Rojava’nın Cizire Kantonu Dışişleri Bakanı Abdulkerim Omer ile PYD Fransa Temsilcisi Dr. Xalit İsa ile İtalyan, İngiliz ve diğer ülkelerden Kürt dostları da eylemcilere destek ziyaretinde bulundular.

Oturma eylemcileri öğle saatlerinde TJK-E sözcüsü Dilşa Osman ile öğleden sonra Abdulkerim Omer ve Dr. Xalit İsa’nın katıldığı iki toplantıda, Kürdistan’daki siyasal gelişmeler ve Avrupa’da yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirildi. Abdulkerim Omer ve Dr. Xalit İsa, dün ayrıca AK’de Rojava konulu bir basın konferansı düzenlemişlerdi.

Oturma eylemine dün Almanya’nın Münster, Dortmund, Essen, Bielefeld, Stuttgart; İsviçre’nin Bern, Basel, St-Gallen ve Zürih ile Fransa’nın Alsas-Loren bölgeleri ve Nantes şehrinden eylemciler katıldı. Eylemciler, KCDK-E ile TJK-E’nin meclis ve bileşenlerinin temsilcilerinden oluşuyor.