Öcalan’a özgürlük eylemleri yayılıyor-YENİLENDİ

Türk devletinin Öcalan’a yönelik tecridi ve ABD’nin PKK yöneticilerini hedef alan kararına karşı Avrupa’nın bir çok ülkesinde protesto eylemleri yapıldı.

Türk devletinin İmralı’ya uyguladığı tam tecrit nedeniyle, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan yıllardır haber alınamıyor.

Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması amacıyla, son haftalarda özellikle Avrupa ülkelerinde protesto eylemleri arttı. Neredeyse her gün bir veya bir çok ülkede eylemler düzenleniyor.

MARSİLYA: Fransa'nın güneyindeki Marsilya’da bu Pazartesi günü öğleden sonra valilik ve ABD konsolosluğunun bulunduğu alanda bir eylem yapıldı.

Saat 16.00’da düzenlenen eylemde Öcalan lehine sloganla atılırken, ABD’nin PKK’nin üç yöneticisinin başına ödül koyma kararı kınandı.

Eylemde, PKK ve KCK yöneticileri Murat Karayılan, Duran Kalkan ve Cemil Bayık'ın fotoğrafları taşınırken, “ABD’nin aldığı kararı tanımıyoruz" ve "PKK halktır halk burada" yazılı pankartlar açıldı. Marsilya’da Salı günü de aynı amaçla eylem yapılacak.

BORDEAUX: Fransa’nın Bordeaux kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivistleri Pazar akşamı Öcalan’ın özgürlüğü için bir sivil itaatsizlik eylemi düzenledi. Eylem tren garında gerçekleşti. Öcalan’ın fotoğrafları ile KCK ve PKK bayraklarının açıldığı eylemde gençler uzun bir süre tren garında slogan attı. Eylemciler ayrıca tren garında üzerinde Fransızca “Öcalan’a özgürlük” yazan bir pankart açtılar.

CENEVRE: Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit işkencesini protesto etmek ve Öcalan’ın özgürlüğünü talep etmek için Tevgera Ciwanên Şoreşger (Devrimci Gençler Hareketi) öncülüğünde Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi önünde 3 günlük çadır eylemi başlatıldı.Çadır eylemi Çarşamba gününe kadar her gün 13.00-18.00 saatleri arasında BM önünde yapılacak.

BERN: İsviçre’nin başkent Bern’de de Öcalan’a tecrit ve ABD’nin kararını protesto amaçlı bir eylem yapıldı. Pazartesi akşam saatlerinde Bahnhofplatz alanında bir araya gelen Kürtler ve dostları, “Savaş suçlusu, silah tüccarı ABD Kürdistan’dan defol” pankartını açtı.  Öcalan posterleri ve PKK bayrakları taşıyan eylemciler, tecride ilişkin bildiriler dağıttı. 

Ayrıca 14 Kasım Çarşamba günü ABD’nin PKK’li yöneticileri hedef alan kararı İsviçre’nin Zürih ve Bern kentlerinde ABD Elçilikleri önünde kitlesel olarak protesto edilecek. Zürih’teki eylem saat 11.00’de “Dufourstrasse 101” adresinde, Bern’deki eylem de saat 14.00’te “Sulgeneckstraasse 19” adresinde yapılacak.

STOCKHOLM: Öcalan’ın özgürlüğü için İsveç Parlamentosu önündeki meydanda da bir eylem gerçekleştirildi. Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Amara Kürt Kadın Derneği’nin çağrısı üzerine meydana çadır kuruldu. Meydana tecridi protesto etmek için bir kafes yerleştirdi. Üzerine de “Free Öcalan” yazılı uçan beyaz balonlar bağladı. Önüne mumlar yakıldı ve Öcalan’ın serbest bırakılmasını talep eden dövizler yerleştirdi.

ATİNA: Yunanistan'ın başkenti Atina'da 3 gün önce gençlik öncülüğünde, Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan nöbet eylemi Pazartesi sonlandırıldı. Parlamento önündeki ylemde, ABD'nin PKK yöneticilerini hedef alan kararı da kınanırken, buna karşı mücadele sözü verildi. Eylemciler adına bir heyet de Yunanistan Parlamentosu'na dosya sundu.

BRÜKSEL: Belçika'nın başkent Brüksel'deki ABD Konsolosluğu önünde, PKK yöneticilerini hedef alan ABD kararı protesto edildi. YJKB ve NAVBEL öncülüğündeki eylemde, PKK yöneticilerinin fotoğrafları ve pankartlar taşındı. Eylemde "Diktatör Erdoğan, işbirlikçi Trump" sloganı atıldı.