İsviçreliler: Sessiz kalmayacağız, barbar Türk ordusunu durdurun!

İsviçrelilerin Efrîn’i sahiplenme eylemi gün geçtikçe daha da büyüyor. Lozan’da “Efrîn’i koru” pankartı arkadaşında bir araya gelen bir grup İsviçreli, yaptıkları açıklama ile “Barbar Türk ordusunun Efrîn’e saldırılarını durdurun” diyerek, çağrıda bulundu

Türk devleti ve ona bağlı çete gruplarının Efrîn’e dönük soykırım ve işgal saldırılarına karşı İsviçrelilerden tepkiler gelmeye devam ediyor. İsviçre’nin Fransız bölgesinde İsviçreliler tarafından kurulan Efrîn ile Dayanışma Platformu çalışmaları kapsamında Efrîn’i sahiplenme eylemleri devam ediyor.

İsviçre’nin Vaud Kantonu’nda (Lozan ve çevresi) bir araya gelen aralarında üniversite öğrencileri, siyasetçiler ve akademisyenlerinde bulunduğu bir grup, “Save Efrin” (Efrîn’i koru) pankartı arkasında bir araya gelerek Efrîn direnişine desteklerini açıkladılar.

BARBARLARI DURDURUN!

Kurdukları Efrîn ile Dayanışma Platformu sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan grup, “Barbar Türk ordusu ve ona bağlı insanlık dışı cihatçıların Efrîn’e saldırılarını durdurun” diyerek, uluslararası güçleri Türk devletine karşı harekete geçmeye çağırdı.

DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE SİVİLLER KATLEDİLİYOR

Efrîn’e dönük saldırıların yaklaşık iki ayı ardında bırakmasına rağmen Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’e dönük saldırılarının şiddetlenerek kent merkezini çevreleyecek bir şekilde devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, Türk devletinin Efrîn’de sivilleri katlettiği ifade edildi.

“Türk devleti ve çeteleri, Efrîn’i yerle bir etmekten çekinmeyerek her yeri bombalıyor, sivilleri hedef alıyor” denilen açıklamada, Türk devletinin dünyanın gözü önünde Efrîn’de büyük bir katliam gerçekleştirdiği dile getirildi.

ASLA SESSİZ KALMAYIN!

Efrîn’in uluslararası dayanışmaya ihtiyacının olduğunun vurgulandığı açıklamada, devamla şu çağrı yapıldı: “Türk devletinin barbarca saldırılarına karşı Rojava’da inşa edilen özgürlükçü ve demokratik sistemin yanında olun ve onları destekleyin. NATO’ya bağlı bir ordunun sivilleri katletmesine ve bunun cezasız kalmasına itiraz edin. Kürt halkıyla birlik olup Efrîn ile her alanda dayanışma gösterin ve Kürt Kızılay’ına (Heyva Sor a Kurdistanê) yardım edin. Asla sessiz kalmayın!”